През годините, в които работя като сексолог, при мен са идвали много жени, които искат да си върнат мъжете обратно. Имало е такива, които се опитват да възстановят самочувствието си, след като са разбрали, че съпрузите им преживяват любовни афери. Историите, които разказват, си приличат до болка. Бракът им постепенно станал монотонен. Грижите към децата, задълженията и опитите да се утвърдят всеки в своята си област оставили на заден план желанието за близост. Пък и на кой ли му е до секс като си легне вечер изцеден от деня?! В един момент се оказва обаче, че когато се появи някоя млада и засукана колежка/съседка/непозната, която да хвърли око на примерния съпруг, това му е повече от приятно. Или пък обратното - жената откликва на флиртаджийски поглед на някой и разбира, че сексът всъщност много й е липсвал.

Съвсем не е задължително всяка връзка да мине през този сценарий. За общото щастие обаче е важно партньорите да се опитват да подхранват искрите помежду си и да ги разгарят. В противен случай рискуват да изгубят шанса да се наслаждават един на друг и създават възможност тази нужда да бъде утолена от трети човек. Затова днес ще дам няколко съвета как да съблазниш мъжа си?

Мъжете са ловци и остават такива и след като уловят плячката – най-голямата грешка е да станеш предсказуема и скучна.

Вярно е, че обратното изисква много усилия, но те си струват, защото чрез тях ще продължиш да бъдеш жената, която той преследва. Това не означава да го караш да ревнува, а да бъдеш предизвикателна с него, да продължиш да кокетничиш и флиртуваш. За да бъде мъжът ти заинтригуван от теб, е нужно да бъдеш загадъчна и свежа, нова всеки ден. Не казвай, че няма как, защото жената има в себе си стотици свои версии и е въпрос на мотивация да ги разгърне и покаже.

-  Бъди освободена жена, която обича забавлението

Мъжете копнеят половинките има да са щастливи, усмихнати и сексуални. Ако веселото момиче, за което са се оженили, стане сериозна, намръщена и изискваща жена, това е драстична промяна в условията и започва да не им харесва. Не казвам да не обръщаш внимание на нуждите си – напротив. Помни, че не е важно какво ти се случва, а как го приемаш и не си позволявай да се превръщаш в мърморана. И никога, ама никога не наказвай мъжа си с липса на секс. Ако си разочарована от нещо – обясни му от какво и защо и го помоли за корекция. Недей вместо това да му пращаш посланието, че не го желаеш. Това наранява егото му и е вероятно той да започне да търси начини да докаже, че още го бива. Това обикновено става чрез други жени.

-  Заявявай сексуалните си желания директно

Мъжете често не разбират от намеци и недомлъвки. Изпрати му съобщение колко го желаеш и къде и как ще правите секс довечера. Напомни му за себе си като му изпратиш снимка на любимата му част от твоето тяло. Ако се колебаеш в избора, винаги е добра идея да щракнеш най-интимната. Използвай директни думи и ясни послания. Противното обърква мъжкия мозък и го прави дисфункционален.

-  Нагорещявай го с думи

Ако ти се струва скандално, просто си представи, че играеш роля в еротичен филм. Потопи се в усещането, почувствай сексуалната богиня в теб и й позволи да се прояви. Ако пък имаш нужда от параван, разкажи му сексуалните си фантазии като твой еротичен сън. Колкото по-детайлна си, толкова повече ще се постарае той в осъществяването на сцената.

-  Разбери какви са ценностите му

Ако горещият секс е важен за него, колкото и тави с пълнени чушки да му сготвиш, той няма да ги оцени. Повярвайте ми  - светът е пълен с разочаровани жени и мъже. Първите се смачкват от усилия да са перфектни домакини и майки. В същото време вторите – се разочароват всяка вечер, че страстната любовница, за която са се оженили, е изчезнала. Преди да се отдадеш изцяло в някаква сфера от семейния живот, си задай въпроса това ли очаква от теб мъжът ти? Това ще го направи ли щастлив. В противен случай ти можеш да дадеш всичко от себе си, а той да е с усещането, че не получава нищо.

Направи живота си удовлетворяващ и хубав

Най-привлекателни и неустоими са щастливите жени. А както много пъти съм казвала, човек сам е отговорен за личното си щастие – никой друг не може нито да му го създаде, нито да му го вземе.

С обич, Наталия