Някои навици правят живота ни по-труден и крадат от щастието ни. Ето от кои трябва да се отървеш, за да живееш пълноценно и щастливо

1. Фокусираме се върху проблемите на другите, но не и върху нашите собствени

В стремежа си да не мислим за своите проблеми се фокусираме върху живота на близките, приятелите, колегите. Тотално забравяме за себе си, за своите грижи и нужди. Това краде от щастието ни и ограбва времето ни.

2. В очакване на подходящия момент

Вместо да действаме, предпочитаме да се залъгваме, че все още не е настъпил подходящия момент. Това е идеалното извинение, за да не правим нищо. Няма как да успеем обаче, ако не действаме.  

3. Работим за едната заплата

Дори и настоящата работа да не ни удовлетворява, се налага да даваме най-доброто от себе си. Ако работим за едната заплата, без да се стараем, интересуваме и грижим за работното си място, това ни лишава от щастливи мигове.

4. Не изразяваме чувствата си

Страхуваме се, че ще ни помислят за истерици и крием чувствата си. Ако таите омразата в себе си, няма как да бъдете щастливи.

5. Тревожим се излишно

Живеем с непрекъснати притеснения и страхове за бъдещи събития, които може и да не се случат. И те в повечето случаи наистина не се случват, но ние сме пропуснали толкова много. Страхът краде от щастието ни и ни лишава от светлина.

Ако осъзнаем кои навици ни пречат да живеем спокойно и щастливо, ще решим проблема наполовина. Време е да се отървем от всички малки неща, които ни ограбват!