Някои от нас изразяват по-трудно емоциите си от други. Няма как да отречем, че те именно това е огормна част от ежедневието ни и определя вътрешното ни Аз и начина, по който възприемаме света. Да бъдеш ментално силен означава, да имаш устойчивостта да преживееш всякакви катаклизми, които те връхлитат. Не, това не означава, че си хладнокръвен, а че успяваш да балансираш емоциите си, когато това се случи. И знаеш кога имаш нужда от помощ, без значение дали ще бъде от приятел, терапевт или друг вид консултация. Достатъчно силен си, за да знаеш, че не е нужно да се бориш сам.

Емоциите ни подтикват да действаме, но това невинаги е в наш интерес. Ако страдаш от несподелена любов, започваш да правиш неща, които са нетипични за характера ти, но това е просто плод на вихъра от чувства, който те е завладял. 

Но знаеш ли, че отговорите на всички въпроси, които си задаваш, се крият в наталната ти карта.

Овен

Ти си човек, който никога не прави нещо, което не иска. Поставяш нуждите си на първо място и ако се наложи да кажеш на някого „не“, го правиш без затруднение. Не се съгласяваш с другите, само за да ги направиш щастливи или защото се страхуваш от възможен конфликт. Знаеш, че животът е прекалено кратък, за да си позволяваш да скучаеш.

Телец

Ти не допускаш случайни хора в живота си. Първо трябва да се убедиш, че са проверени (от теб, разбира се) преди да ги допуснеш в прекрасния си свят. И макар да те убеждават да им се довериш, ако им нямаш вяра, по-добре да забравят а теб. 

Близнаци 

Човек като теб не допуска някой да развали насторението му. Понякога нещастните хора не могат да понасят някой да бъде щастлив и правят всичко по силите си, за да го променят. По принцип, ти не допускаш такива хора в живота си, но ако това все пак се случи, не се оставяш на сянката, която се опитват да хвърлят върху теб. Ти имаш достатъчно сила, за да преживееш всяка неволя, която е дошла в живота ти.

Рак

Поради грандиозната си емоционалност, ти успяваш да устоиш на болките, защото не спираш да вярваш в любовта. Не оставяш на миналото да помрачи настоящия момент и не се страхуваш да предприемеш каквото и да е, когато стане въпрос за любов. Вярваш силно в нея, а когато не се получи, просто продължаваш да търсиш, защото знаеш, че я заслужаваш.

Лъв

Винаги се завръщаш към общността – твоето място за спасение. Изключително щедър си и когато настанат трудни времена този факт не се променя. Ти си алтруист си по природа, а не защото смяташ, че е редно. Чувстваш се добре, когато се раздаваш и смяташ, че това е твой дълг като човешко същество.

Дева

Не се притесняваш да намалиш темпото, но дори когато се чувстваш притиснат правиш нещата качествено. Отделяш нужното време, за да се погрижиш за себе си. Знаеш колко е важно да си починеш, да забавиш крачка и да се насладиш на заелеза. Оценяваш малките моменти и предпочиташ качеството пред количеството.

Везни 

Вярваш, че щастието е избор и когато усетиш нужда взимаш нещата в свои ръце. В трудните моменти се връщаш към нещата, които те правят щастлив и се грижиш за себе си по най-добрия начин. Знаеш, че действайки от призмата на щастлив човек, тялото и умът ти ще повярват, че е това е наистина така! 

Скорпион

Имаш его, което е в рамките на здравословното. Освен това си човек, който никога не спира да вярва в себе си и не се съди за действията и решенията си. Радваш се, защото знаеш как да оцениш себе си и се поставяш на първо място. Прекрасно владееш това просто да застанеш пред огледалото и да си напомниш колко прекрасен човек си – вътрешно и външно. А това автоматично вдига емоционалния ти заряд.

Стрелец

Не мислиш, че трябва да се съобразяваш с нечии стандарти, нито имаш нуждата от това. Не искаш да бъдеш нечие бледо копие, а единствената, оригинална версия на себе си. Знаеш къде да силните си страни и винаги оставаш верен на себе си.

Козирог 

Развълнуван си още с началото на всеки нов ден и сме почти сигурни, че  често се събуждаш доста преди алармата да позвъни. Все пак имаш цели за постигане. Животът, който имаш, е дар и се опитваш да уловиш всяка възможност. Намираш смисъл и наслада във всяко нещо, което ти помага, когато нещата не са особено розови.

Водолей 

Никога няма да спреш да се занимаваш с твоите неща. Без значение какво казва останалият свят, ще правиш това, което обичаш. Хейтърите могат да ти кажат, че вече ти е минало времето за това или онова. Важното е, че никога няма да спреш да бъдеш с нещата, които обичаш, защото вече си разбрал, че те ти носят истинска.

Риби

Не задържаш яд в себе си и винаги даваш втори шанс на хората до себе си и не се интересуваш от останалия свят, щом ти си решил така. Ако има как ще заровиш томахавката и ще започнеш на чисто. Нямаш желанието да приемаш всичко лично. Твоята философия е "Прости, забрави и продължи".