Не я мрази затова, че продължи напред. Не си помисляй да я обвиняваш.

Не я мрази затова, че искаше да разбере дали виждаш бъдеще с нея, или пък трябва да намери начин да продължи живота си без теб. Да се опита да намери някой, който иска да изживее дните си с нея. Някой, който не я кара да се чувства сякаш нещо с нея не е наред, сякаш е невъзможно да се живее с нея и е приемана като тежко бреме.

Не я мрази затова, че тя направи това, което ти правиш най-добре. Че избира себе си.

Уважи факта, че тя избра да преследва щастието си, вместо да преследва теб. Че си е спомнила колко стойностен човек е. Че отново е намерила красотата, която ти така и не намери в нея. Че си е спомнила, че заслужава да получава същата любов, която дава. Че е осъзнала, че заслужава някой, който иска да бъде с нея и няма да се откаже, докато не я спечели.

Не я мрази затова, че се опитва да поправи разбитото си сърце. Не я мрази, че отново е дала шанс на любовта. Че иска да бъде с някой, който я разбира. Някой, който я третира с уважение. Някой, който приема с усмивка недостатъците ѝ. Някой, който знае, че да я обича няма да бъде лесно, но че въпреки това си заслужава всеки труден момент.

Не я мрази затова, че се отказа от теб. Не я мрази затова, че търпението ѝ най-накрая се изчерпа. Не я мрази, че си зве обратно всичко, което някога ти е дала. Тя се бори толкова усилено за теб. Чакаше те твърде дълго. И ти даде твърде много.

Не я мрази, защото тя те предупреди за този ден. Тя ти каза, че когато даде на някого цялото си сърце и му покаже коя е всъщност, няма да има време за игри. Че няма да има време за още една болезнена раздяла. Че не желае да бъде с човек, който не е сигурен за нея. Че не иска да изгуби отново себе си, за да обича теб или някой друг.

Не я мрази затова, че си тръгна, защото се опита да остане. Не я мрази затова, че търсеше любов, която ти не можа да ѝ дадеш. Не я мрази, само защото осъзна, че някой там е по-добър за нея. Не я мрази затова, че откри истината, която ти се опита да скриеш от нея.

И най-накрая, не я мрази затова, че направи най-доброто за себе си. Че направи това, което ти умееш най-добре - избра себе си!