По една или друга причина изглежда, че най-добрите жени често се срещат с мъже, които са слаби, имат проблеми или не се отнасят с тях по най-добрия възможен начин. Със сигурност в обкръжението ти има поне една такава, а ако няма, то най-вероятно това си самата ти. Но някога чудила ли си се защо силните жени винаги се борят толкова много, когато стане въпрос за намирането на здрави взаимоотношения и истинска любов? Ето няколко причини, които описват този феномен:

1. Мъжете и жените имат различна престава за това какво ги привлича

Това е странно, но е истина. Когато търсят съпруга, повечето мъже не се интересуват особено от силата и успеха на дамите срещу себе си. В очите на жените обаче, блестящата кариера и оживеният социален живот са признаци на сила и стабилност. За мъжете може би това са впечатляващи неща, но не означава непременно, че ще искат да излизат с момиче заради това, освен ако не го правят със скрити мотиви.

2. Хората имат различна представа за сила

Има сила в индивидуалността, сила в независимостта, в способността да се похвалиш с развиваща се кариера и много, много други. И всичко това е валидно, но истината е, че силата е в очите на наблюдателя. Повечето жени виждат независимостта като силна, а мъжете, от друга страна, могат да намерят грижата и отдадеността за по-силна черта. Именно затова, когато някой мъж избере жена, която за теб е слаба, той я описва като прекрасна и вдъхновяваща.

3. Мъжете търсят жена, за която да се погрижат, а силните жени не показват такава нужда

Наречи го страничен ефект на силната жена, или каквото и да е, но много жени, които се гордеят, че са силни, често имат недостъпно поведение. Те не позволяват на никого да се грижи за тях, защото държат на факта, че могат сами да се грижат за себе си. За съжаление, това по-скоро би отблъснало силните мъже, които биха се справили добре с грижата, ако им се даде шанс.

4. Силните жени пазят чувствата си дълбоко

Това е отчасти заради миналото и това колко лошо са били наранявани и колко време им е отнело да се справят с тези взаимоотношения. За съжаление, ако една жена не може да отвори сърцето си въпреки страха, за да обича по здравословен начин, няма много голям шанс за романтична връзка.

5. Така слабите мъже са привлечени от силни жени

Слабите мъже често търсят едно от следните три неща: майка, трофей или просто жена, която могат да контролират. Причината, поради която слабите мъже търсят именно третата дама, особено ако е силна, е просто защото това е единственият начин да се почувстват силни. Причината, поради която те биха искали силна жена като трофей е, защото се надяват, че другите хора ще ги видят като силни заради това с кого излизат. А защо търсят майка - е повече от ясно.

6. По тази логика, има причина всички мъже да търсят по-малко силна жена

Мъжете не искат да бъдат търсени. Те искат да бъдат необходими. За съжаление, много жени, които са "силни, успешни и независими", не се нуждаят от мъж, а отчаяно искат такъв. Именно тук се появява проблемът.

7. И така, силните жени често привличат както силни, така и много слаби мъже

Смешното е, че повечето емоционално силни жени имат и други черти, които ги правят привлекателни за всички хора. Но в същите тях можем да открием много повече слаби мъже, отколкото силни такива.

8. Слабите мъже имат способността да заблуждават човека срещу себе си, когато решат да го преследват

Има стара поговорка, според която всеки, който трябва да обяви, че е крал, изобщо не е такъв. Тази поговорка казва с две думи, че колкото по-силен е един човек, толкова по-малка е нуждата да обявява силата си. По тази логика най-слабите и най-несигурни мъже често са най-агресивни, когато става дума за преследване на момиче, както и най-силните, когато трябва да се похвалят със своето ново завоевание.

9. Силните жени понякога губят чувствителността си, щом стане въпрос за флирт

Флиртът е страхотен начин да се отпуснеш, но когато си силна и независима жена с кариера и много задължения, нямаш никакво време да забелязваш флирта покрай себе си. Така, много скоро губиш усета си за тези неща и може да пропуснеш някой страхотен мъж, който наистина се интересува от теб и си заслужава.

10. В крайна сметка, има много неща, които пречат на една силна жена да си намери съпруг

Но макар понякога да е много разочароващо, никога не позволявай да се задоволяваш с нещо по-малко от най-доброто. Често е по-добре да бъдеш сама, отколкото да бъдеш с някой, който изцежда силата ти!