Ако се страхуваш да го пуснеш, вероятно не е, защото наистина си толкова влюбена във всичко, за което се държиш. Когато стигнеш дотам, че на първо място трябва да се „задържиш“, вероятно има достатъчно глупости, за да превърнеш идеята за живот без този човек или нещо в относително привлекателен вариант. Ако се страхуваш да го пуснеш или смяташ, че не можеш, вероятно е защото се страхуваш от неизвестното. Предполагаш, че никога няма да намериш някой по-добър.

Това се случва, когато си вложила вярата си в света, а не в себе си. Предполагаш, че няма да намериш любовта, защото оглеждаш хората, които вече познаваш и не виждаш възможности, предполагаш, че никога няма да намериш по-добър, защото все още не можеш да си представиш как изглежда.

Не си очаквала последния човек, в когото си се влюбила - или човекът преди това. Била е поредица от хора, за които никога не си знаела, че ще се срещнеш, ще намериш и ще се влюбиш в тях. Но го направи. Въпросът е там, че ако има част от теб, която иска да го пусне, това е същата част, която също ти казва, че има нещо друго навън, въпреки че умът ти не може да държи на това, което е все още.

Трябва да осъзнаеш, че ако си с разбито сърце и изгубена, това е така, защото трябва да бъдеш. Има неща, които можеш да научиш за себе си само когато не разчиташ психически на някой друг, за да ти даде усещане за себе си. Има решения, които можеш да вземеш само когато се чувстваш абсолютно изгубена и безпомощна и често те са в посока на живота, който винаги си искала, но не си избрала.

Шансовете са, че връзката не е била толкова добра - ако искаш да видиш ясно, в живота ти вероятно има повече облекчение, отколкото скръб. Ако не си се постарала достатъчно, това е защото не си искала. Ако времето не е било правилно, то е, защото в крайна сметка не сте били един за друг. Това не намалява стойността ти, а просто означава, че не сте били правилни един за друг. Сега си свободна да се справиш по-добре.

Всичко, което губиш е идеята, която си имала за бъдещето си и как би изглеждало то. Това е всичко. Ако не можеш да запълниш този ментален образ с друг човек, вероятно е защото е време да го напълниш с нещо друго.

Когато се почувстваш изгубена и замаяна и си сигурна, че си обречена на предвидимо съществуване на страдание и тъга, гледай на това като на твоето събуждане и призив за развитие. Опитай неща, които никога не си, стани такава, че някогашното ти аз дори да не би те разпознало. Това не е случайност, това е твоето израстване. Така е проектирано.

Ако си сигурна, че няма да намериш някой по-добър, тогава се усъвършенствай и вярвай, че човекът, който ще станеш, ще намери този, с когото трябва да бъде.

Защото, ако се притесняваш, че загубата на някого означава да загубиш бъдещето си, това, което наистина си загубила, си ти самата.