Вероятно си скролвала в Инстаграм или Фейсбук, когато си се натъкнала на снимка. На нея е твой близък приятел и някого, когото той би определил за свой близък. Гледаш за малко и проверяваш този нов приятел, само за да намериш нейна снимка с бившия си. Незабавно си смачкана. Крещиш на вселената и звездите отгоре, че са те насочили към това нежелано откритие.

Започваш да гледаш крадешком този човек. Разбираш името ѝ, външния ѝ вид, връзката им, какво правят в свободното си време, всичко. Наистина мразя да имам възможността да открия всичко, което искам с върха на пръстите си толкова лесно. Социалните мрежи са наистина страшни, когато ни предоставят тази експозиция, без значение колко поверителност сме задали. Ако дълбаеш достатъчно дълбоко, можеш да намериш всичко, което искаш - ние сме собствените си лични детективи.

Започваш да се сравняваш с нея. Или се сравняваш с нея и се хвалиш или напълно се разбиваш на парчета. Като жени обичаме да асоцииране как, ако някой изглежда като нас, вероятно е копие от нашите личност и интереси.

И така, тя има кафява коса, зелени очи и е със средна височина като теб - това означава, че трябва да обича да тренира и харесва понички точно като теб. С тази асоциация започваме да навлизаме още по-дълбоко. Започваме да си мислим: „О, разбира се, тя вероятно е по-добрата моя версия. Дупето ѝ е по-голямо или косата ѝ е по-дълга ”.

Най-ужасното е да видиш колко щастлив изглежда бившият ти с някоя, подобна на теб.

Просто не можеш да проумееш факта, че някого, когото обичаш, би могъл да продължи след теб по такъв своевременен начин, точно когато си започнала да „поправяш“ сърцето си. Оставя те да мислиш: „Какво бих могла да направя по-добре?“.

Първото нещо, което трябва да направиш, е да излезеш от страницата на социалната мрежа на този човек. Спри да гледаш коментарите, харесванията и туитовете. Няма да ти помогне, защото приемаш щастие. Никога не знаеш какво се случва зад екрана.

Второ, не забравяй коя си и биологията на света. Няма да ти даваме урок по еволюция, обаче има милиарди хора в света, които са много различни от глутницата. Гените и придобити черти се размиват.

Затова имай това предвид, когато мислиш, че тя е по-добрата твоя версия. Просто, защото не е такава. Никой не е по-добър от теб. Единствената, която е по-добра от теб, е новата версия на самата теб. Расти, развивай се, учи. Светът е безграничен и е в дланта на ръцете ти. Не приемай за даденост колко може да предложиш и колко се предлага.

Може би тя е ябълката на окото му засега. Може би неговите нужди и интереси в половинката му са се разколебали. Може би пробва дали ще му се получи. Кой знае и, честно казано, кого го интересува. Ти имаш своя живот, а той има своя. И двамата сте избрали да го изживеете по начина, по който ви харесва.

Да, тъжно е да се поддадем на осъзнаването, че нещата не могат да се получат по най-добрия начин. Трябва да преживееш нещата в живота си, за да имаш по-кристално ясен образ за това какво искаш в живота си, кой искаш да бъдеш в него и колко много си струваш.

Затвори телефона си и отиди на разходка. Излез с приятелите си. Остани щастлива.

Прочети книга. Преживей света. След като се изгубиш в него, може да се случи нещо вълшебно, когато най-малко го очакваш, а това е още по-сладко от шоколадови бонбони, които той ти взе за Свети Валентин.