Непланираната бременност неминуемо променя живота ти из основи, но все пак имаш няколко месеца, за да се подготвиш за раждането. А какво би било, ако никой, дори лекарят ти, не знае, че едно бебе е на път да се появи? Точно такава е невероятната история на този баща.

„Случва се по-често, отколкото хората предполагат, пише 31-годишният мъж. Тестовете за бременност се оказват ненадеждни след определен момент.“ Бебето успява да се скрие дори от лекарите и така никой не бил подготвен за появата му. Прочетете смайващата история, разказана от самия татко, чийто живот се е променил необратимо за една нощ:

„Преди 6 месеца приятелката ми роди. Никой не знаеше, че е бременна. Направихме множество тестове, но те винаги даваха отрицателен резултат, а лекарите ни казаха, че подутият ѝ корем се дължи на гастрита, от който страдаше тогава. Освен това тя взимаше и противозачатъчни, така че не се замислихме много-много. Но ето че синът ми беше роден в тоалетната в 2 през нощта в събота сутрин след почти никакви родилни мъки.

Никога не съм искал деца, затова, меко казано, изпитвах смесени чувства за появата на новия член на семейството ни. Когато закарах приятелката ми в болницата и я оставих за през нощта, наистина обмислях да не се върна. Не се гордея с това, но такава е истината. Приятелката ми знаеше какво мисля за децата и по-късно ми довери, че си е помислила, че няма да се върна.

Синът ми се казва Хари, кръстен е на Хари Дрезден, който и ще цитирам: „Има някои неща, от които не можеш да избягаш. Не и ако след това искаш да живееш в мир със себе си“. Затова и се върнах да поема отговорност.

Оказа се, че малкият Хари е направо страхотен. Плаче изключително рядко и е най-щастливото бебе, което някога съм срещал. Спи по 9-10 часа на нощ и после се събужда с усмивка. Освен това е толкова сладък, нещо, което си мисля за първи път относно някое бебе. Някои сутрини се будя и не мога да повярвам, че съм станал баща. След това поглеждам в креватчето му, той отвръща на погледа ми, усмихва ми се широко и сърцето ми прелива от любов.

Тор, моят 13-месечен булмастиф, също го харесва. Притеснявах се, че такова огромно куче, което още има енергията на кутре, не би могло да живее в една къща с бебе, но Тор е толкова внимателен с него и е винаги готов да го защити от непознати хора. В такива моменти Тор застава между Хари и гостите, с лице към тях. Не ръмжи и не ги заплашва по никакъв начин. Просто ляга между Хари и тях, за да им покаже, че няма да преминат тази бариера. Какво да ви кажа, наистина съм горд и с двете ми деца!

Днес майка ми ми се обади и ме помоли да мина през дома ѝ след работа. Попитах я защо, а тя ми отвърна, че е изненада. Помислих си, че е купила още подаръци на Хари. Тя винаги си е мислела, че няма да стане баба и сега, когато има внук, го глези при всяка възможност.

Отидох до нейната къща и видях, че тя и доведеният ми баща стоят на алеята пред къщата. Когато се приближих ми подадоха връзка ключове. Оказа се, че възрастната дама, която живееше в съседство откакто се помня, се е преместила в старчески дом. Майка ми се беше грижила за нея с години – пазаруваше вместо нея, когато жената вече трудно ходеше, и изпълняваше други малки поръчки. Ето защо, преди да си тръгне, възрастната дама им е предложила добра цена за къщата. Така родителите ми подариха на Хари още един подарък – дом, в който да израсне!

Те не са богати и покупката на тази къща е изяла голяма част от спестяванията им и е отложила пенсионирането им с години. Това, което са направили за мен и моето малко семейство, е невероятно голям жест. Освен това ще платят за нова кухня и баня, защото сегашните са толкова стари, колкото тяхната предишна собственичка.

В момента просто не мога да го повярвам и исках да споделя тази история, защото искам повече хора да знаят колко невероятни са родителите ми.“