Миналата седмица в Маями едно модно ревю на бански костюми предизвика истински фурор и се появи в новинарските емисии. Причината не е в иновативния дизайн на банските, а в това, което направи един от моделите.

По време на ревюто Мара Мартин накърми дъщеря си, докато върви по модната пътека. Тя е била една от 16-те финалистки, избрани от престижно спортно списание, за да дефилират на това ревю.

Организаторите са позволили на Мара да дефилира с 5-месечната си дъщеря, която е носила слушалки, за да не се плаши от околния шум.

Преди ревюто Мара споделя снимка на себе си и на очарователната си дъщеря: „Физиономията, която правиш, когато мама се класира сред 16-те финалистки на Swim Search!“

След това профилът на моделката беше залян от благопожелания и хора, които я поздравяват за решението да излезе с дъщеря си на сцената. „Благодаря ти, че вървя пътеката, докато кърмиш, това беше едно от най-красивите неща, които съм виждала“, се пише в един от коментарите.

„Благодаря ти, че го направи! Кърменето не е толкова прието и не се счита за толкова нормално, колкото хората си мислят“, казва една майка, която твърди, че многократно е спорила с непознати относно кърменето на публични места.

Други, естествено, бяха крайно озадачени от решението на Мара. „Тя нарочно е държала бебето си гладно и е изчакала да го нахрани на сцената, за да го използва като реквизит. Хора като нея обичат да правят такива неща нарочно, за да привлекат вниманието на останалите“, пише един потребител.

Мара по-късно отговаря, че нейният стремеж е да превърне кърменето на публични места в нещо нормално и да покаже на останалите жени, че „могат да се справят с всичко“ – да бъдат и майки, и успели в кариерата.

„Не мога да повярвам, че се появих в новините с дъщеря ми заради нещо, което правя всеки ден. Направо е нереално“, казва тя.

Вие какво ще кажете за постъпката на Мара? Дали спомага за това кърменето на публични места да се счита за нещо нормално, или е просто отчаян опит за привличане на вниманието?