Сензациите ни заобикалят всеки ден! Но никога не сме срещали нещо подобно!
Британи и Бриана Салиърс са сестри близначки, които случайно са женени за братята близнаци Джош и Джеръми. След като се женят през 2018 г., съответните двойки имат деца – Джет, който се ражда в началото на 2021 г., и Джакс, който се появява на бял свят само няколко месеца по-късно, през април.

Можете ли да разберете каква е връзката между двете деца? Не се притеснявайте, ако ви е трудно. Да, на пръв поглед те са братовчеди, но е ясно също, че Джет и Джакс споделят повече гени от средно татистическа двойка братовчеди.

За да помогнат на всички объркани хора, сестрите споделят в Инстаграм малко повече информация за това каква точно е връзката между децата. Оказва се, че Джет и Джакс са "братовчеди, генетични братя и кватернерни близнаци!"

Кватернерни близнаци е термин, използван за описание на потомството на двойки, съставени от две групи еднояйчни близнаци. Но дори и с обяснението, много хора все още не могат напълно да разберат необичайното родословно дърво.

 

"Това означава ли, че имат идентично ДНК?", "Как точно са генетични братя?" са само малка част от въпросите, които хората, запознати със случая, си задават.

А отговорът е: "Техните майки и бащи са еднояйчни близнаци. Двете групи родители имат деца. Една и съща точна ДНК създава и двете. Ако това семейство направи ДНК тест за произход, той ще покаже тези бебета като братя и сестри, а не като нормални братовчеди!"

Двойките споделят, че искат да имат и близнаци, които да бъдат родени по едно и също време! Така ще бъдат едно голямо, идентично семейство.