1... малко неща са толкова ефективни за постигането на вътрешно познание, истинска радост и душевен мир, както ежедневната медитация.

Най-добре е, ако медитирате 15 мин. сутрин и 15 мин вечер. Това ще ви помогне да се свържете със своя Свещен Аз. Съзнанието ви може драстично да се промени дори след кратък период на редовна медитация. С нея трябва да започва денят ви. И с нея трябва да свършва.

2... когато правим най-доброто, на което сме способни, винаги се случва чудо в нашия живот или в живота на някой друг.

Ето, сега сте в поредната ситуация, в която трябва да дадете най-доброто от себе си. Може би става дума за прошка към някой друг. Или към вас самите. Или може би е време да разберете нещо, което до този момент не сте разбирали. Или да приемете нещо, което доскоро ви се е струвало неприемливо. Каквато и да е ситуацията (вие знаете най-добре каква е тя), дайте най-доброто от себе си. Наистина най-доброто. След това чудото само ще се случи.

3... във всяко семейство има проблеми. Семейство без проблеми не съществува. Но именно тези проблеми, именно тези предизвикателства, са най-големият дар, пътят към твоето израстване...

Как иначе бихме се научили на истинска любов, истинко състрадание, истинско приемане? Всъщност, няма какво да учим. Има само какво да си спомним. И семейството ни дава прекрасни възможности да го направим. 

4... в твоя живот е важно това, което решиш, че е важно. Именно тези решения ни правят това, кое сме.

Когато тази сутрин се събудихте, какво си помислихте първо? В списъка ви със задачи коя беше на първо място? Човек ли беше или някаква дейност? Ако отговорът ви е второто, значи е време да си зададете още един въпрос: Къде е любовта във всичко това?

5... животът ни предлага невероятната възможност във всеки един момент да видиш и почувстваш Кой Наистина Си Ти?

Наблюдавайте себе си. Само се наблюдавайте. Какво правите в момента? Защо го правите? Каква е връзката на това, което правите, с вашето призвание, с причината да сте тук? Заради това ли дойдохте отново на Земята? Ако отговорът ви е „Да” и е искрен, продължавайте да правите същото. Но ако отговорите отрицателно, запитайте се: „Какво правя? Защо го правя? Докога искам да го правя?”. Просто не спирайте да си задавате въпроси... Отговорите им сами ще дойдат при вас.

6... не трябва да се тревожите дали имате пари, а дали усмеете да се радвате на живота.

Изпитвате ли радост в този момент? Подарявате ли радост на някого? Ако чакате радостта да дойде от някъде другаде, грешите. Грешите и ако си мислите, че радостта има нещо общо с парите. Когато ви е най-трудно да изпитате радост, точно тогава се погрижете за някой друг. Зарадвайте някой друг. За да затупти радостно сърцето ви.

7... може би ви се струва, че в момента губите нещо? Не се заблуждавайте. Просто в живота и сърцето ви се освобождава място, за да дойде нещо по-добро.

Освободете се от това, което вече не е част от пътя ви. Махнете го от себе си. Оставете го зад гърба си. И продължете. Всичко в живота се променя. Нищо не остава същото. Това се нарича еволюция. Доверете й се. А сега се усмихнете. Утрешният ден идва!

Утрешният ден идва!


Източник: Ежедневните утвърждения на Нийл Доналд Уолш

Дългоочакваният Нийл Доналд Уолш, световноизвестният автор на бестселъра "Разговори с Бога", лектор, мотиватор и вдъхновител на милиони хора по цял свят, идва за първи път в България.


27 и 28 май тази година ще бъдат дните, когато ще се потопим в мъдростта и опита на Нийл. "Изобилието и Успехът - от Мечта до Реалност" е темата, върху която ще се фокусира Нийл през тези два дни. Независимо дали сте духовно търсещ или преследвач на успехи, дали сте домакиня или бизнес дама, дали в живота ви има здравословни, финансови или любовни катаклизми, или просто си вървите по пътя към желания успех, всеки си задава въпроса: какъв е смисълът на живота и каква е формулата за успех?

Отговорите на най-съкровените си въпроси, дори такива, свързани с теми табу, можете да получите директно от извора - от човека, който познава най-добре "Разговорите с Бога".