Никога няма да те забравя, но ще продължа напред. Може да се случи бавно. Спомените ще започнат да избледняват. Мечтите за общо бъдеще ще изчезнат, парче по парче. И ще съм свободна. Ще се науча да обичам себе си, както ти не можеше.

Това съм аз, продължавайки напред. Това не означава, че ще те забравя и ще изтрия спомена за нашата любов и теб. Не, ще те помня, защото ти ме разби на малки парчета. Сърцето ми и мен самата... Това не е нещо, с което ще се справя за час или за ден, ще отнеме време. Ще отключа всяка една емоция в себе си и ще изхвърля ключа.

В началото вътре в мен ще гори. Болката и спомените ще ме убиват. Но знам, че ще е различно. Ще се появяват понякога и ще боли, ще ме карат да се усмихвам. Ако трябва да съм честна, може и да не изпитам никаква емоция. Ще те помня, но това е съвсем нормално. Ще помня какво е било, какви не бяхме и ще запомня всеки един урок. Ще ми липсваш, после няма да се сещам за теб. Ще се радвам, че съм свободна. И да, ако за спечелването ѝ трябва да започна от самото начало, ще поема този риск, защото знам, че ще си струва. Готова съм да изляза от зоната си на комфорт и да опитам нови неща.

Обещанието, което давам към себе си е, че повече няма да позволя на някого да се държи с мен така, сякаш съм негова собственост. Отсега нататък ще съм свободна, ще съм себе си и ще продължавам напред. Не искам нищо друго.