В един свят, изпълнен с необходимостта от приемане, да бъдеш наранена не изглежда като най-представителната роля. Ами ако ти кажа, че не е нужно да си щастлива през цялото време?

Когато нещата се объркат, когато се чувстваш празна и самотна, когато не знаеш как да се справиш с всяко нещо, което животът ти предлага, е нормално да се почувстваш наранена.

Не забравяй, че няма нужда да се преструваш, че нещата вървят добре, когато дълбоко в теб душата ти се моли да почувстваш болката и да я оставиш да излекува напълно, без да я принуждаваш да бъде нещо, което не е.

Добре е да плачеш, дори когато мислиш, че нямаш повече сълзи, които да се стичат по лицето ти. Добре е да се почувстваш разочарована, когато загубиш любов, която си искала да запазиш завинаги. Добре e да се чувстваш предадена от живота, когато не можеш да се справиш изцяло с него. Добре е да си спомняш за миналото и да се чувстваш тъжна. Когато животът се държи несправедливо с теб, е нормално да се почувстваш слаба. Не се отказвай от реалността на емоциите си, а се научи се да бъдеш честна със сърцето си.

Направи стъпка назад, спри и преосмисли как искаш да се случат нещата. Ядосай се искрено на онзи, който разби сърцето ти. Моли се за по-добри дни и плачи, докато не почувстваш сухотата в очите си.

Ако дъждът може да изцери душата ти и да отмие болката, моля те, продължавай да танцуваш и под най-голямата буря. Нека всяка капка дъжд отнеме болката от тялото ти.

В края на краищата има огромна сила зад това да си с разбито сърце. Имаш способността да бъдеш разкъсана на един милион парчета, да бъдеш унищожена и все пак да успееш да се превърнеш в по-добър и по-силен човек. Точно както ти е позволено да се съсипеш, можеш и да се излекуваш и това е красотата на чувството, наречено болка. Дай си необходимото време, за да преодолееш ситуацията, през която преминаваш. Имай предвид, че нито едно сърце не може да бъде наранено по стандартен начин, нито една историята не е еднаква с тази на някой друг. Следователно, никой не може да те подтикне към изцеление по определен начин. Никой друг не е имал същото бреме на емоциите, както ти. Притежаваш мощната сила, необходима да запалиш искрата на живота след толкова тъмнина.

Когато дойде времето и почувстваш сила в тялото си, ще разбереш защо си е заслужавало цялата тази болка. Ще успееш да се възстановиш.

Някак си без предупреждение всичко ще стане по-леко. Стресът и разочарованието ще се превърнат в мотивация за постигането на тези цели, които са останали неизпълнени. Всички сърдечни удари ще се преобразуват в нова любов, която ще ти помогне да изпиташ положителни емоции. Всеки източник на силна болка ще избледнее и ще се превърне в урок, който ще ти помогне да възстановиш ума, душата и тялото си.

Запомни, че ти си и винаги ще бъдеш повече от всички слабости, които понякога запълват живота в теб.