Според хороскопа за Дева през септември 2024 г. трябва да бъдете лидер. Умението да лавирате между обстоятелствата и хората е ценно качество, но това не е така. Ако мислите нестандартно и действате уверено, в бизнеса ще има напредък. През месец Дева перфекционизмът се проявява във всички области на живота, включително и в личния. Девата приема въпроса за намирането на сродна душа много сериозно, което може да отблъсне потенциален партньор. Малко кокетство в общуването не вреди. С Пълнолунието на жътвата през септември може да се постигне голям успех, Девата я очаква нова интересна работа. Промяната на дейността ще се отрази благоприятно на финансовото положение; най-добре е да инвестирате допълнителни средства в образованието си.

Септември започва с преминаване на Меркурий през последните градуси на знака Лъв до 10 септември, което означава, че представителите на знака Дева ще „открият“ нещо важно за себе си и накъде да се движат по-нататък. Можете също така да говорите доста за миналото и колко е важно да оставите много след себе си.
Новолунието на 3 септември настъпва във вашия знак – започвате глобално преосмисляне на себе си, своя образ и имидж. Сякаш искате да добавите нещо ново и уникално към външния си вид, което означава, че нещо важно ще се случи с тялото ви. Същият този сектор обаче е отговорен за вашия стил, така че са вероятни нови и скъпи покупки, вариращи от бижута до козметика. За много Деви това Новолуние може да донесе важно събитие в начина на живот - може внезапно да преминете на диета и упражнения, сякаш осъзнавайки, че само вие сте точката на лично събиране.
Първите дни на септември ще бъдат неприятни, ще има много идеи за възстановяване на живота. Въпреки факта, че работата носи добри доходи, може да има съмнения относно професионалното бъдеще. Хороскопът за Дева съветва да премахнете бариерите, които пречат на развитието. Вероятно трябва да продължите да се обучавате, за да овладеете уникални умения. Благодарение на Венера във Везни проблемите ще бъдат разрешени бързо, без да оставят негативен отпечатък. Девата ще бъде възприемчива към всичко красиво: като се започне от общуването с приятни хора и се стигне до посещението на живописни места. Ако душата ви се нуждае от обновяване, можете да похарчите пари за разкрасителни процедури. Винаги да изглеждате добре също е вид изкуство.
От 5 до 8 септември Венера в съвпад с Лилит и Възела на миналото може да създаде някои съмнителни разговори, клюки или срещи, които имат привкус на нещо забранено, незаконно или не съвсем адекватно. Внимавайте с финансовите документи, които подписвате - има шанс да попълните грешни документи и да попаднете в лапите на измамници. В любовната сфера ще има активно изпомпване на самочувствието - Вселената ще тества колко сте готови да дадете всичко от себе си за „малки неща“.
В средата на месеца ще цари авантюристично настроение. Може би копнежът по отминаващото лято ще ви призове на път, а може би ще има служебна необходимост. Във всеки случай общият хороскоп за Дева за септември 2024 г. предвижда незабравими приключения. По време на пътуването може да се случат интересни срещи, да намерите нови приятели и важни покровители. Гаранция за успех е покровителството на Меркурий в Дева, когато въпросът задължително се довежда до край. Девизът на това време: редът е преди всичко. За Девата това състояние е естествено, нейната продуктивност ще се увеличи бързо. Няма значение какво трябва да направите, да приберете реколтата в страната или да блеснете на светско събитие, най-важното е, че ще бъде очарователно!

Но най-сериозното в емоционално отношение събитие за месеца ще бъде Затъмнението в Риби, което ще настъпи на 18 септември и ще засегне вашия партньорски сектор. Ако сте женени, тогава много може да се промени във вашия съюз, особено ако някои промени започнаха на Новолунието в Риби на 10 март. Тези дати ще бъдат свързани, може би дори ще свърши нещо, което е продължило шест месеца и не е било напълно ясно за вас. Например, не можете да разберете какво се случва в отношенията ви с конкретен човек и на 18 септември може да „излезе наяве“ някаква истина. Може да преживеете падането на розовите очила, настъпването на известна трезвеност и яснота, от които отдавна се нуждаете, за да изградите нов етап в живота.
Също така на 18-19 септември са вероятни промени, свързани с партньорството - можете да завършите определено правно споразумение, което се проточи от началото на пролетта.
Битовата рутина ще направи живота ви скучен в края на септември. Въпреки че това е чист песимизъм, ако мислите позитивно, можете да видите широко поле за експериментиране. Септемврийският хороскоп за Дева препоръчва да решите жилищния въпрос по радикален начин. Ако не сте доволни от апартамента и ремонтът не спасява положението, трябва да се вземете в ръце и да се преместите. Каквито и да са обстоятелствата, Девите ще намерят начин да се измъкнат. Една от причините за подобен късмет е интуицията, която е забележимо засилена под влиянието на Марс в Рак. Нейните съвети ще ви помогнат да съкратите пътя към целта си и да спестите енергия, която през този период леко намалява. Сребърните бижута с лазурит ще ви помогнат да укрепите връзката си с подсъзнанието.