На 28.07 в 20:00 часа настъпва Новолуние в знака Лъв. Тогава градусите от движението на Луната ще съвпаднат с тези на Слънцето. Действието на събитието ще се усеща най-силно на 28.07. и 29.07. най-вече в сферите на влияние на знака, в който се случва то. Знакът Лъв отговаря за децата, любовта, забавленията, хобитата и хазарта. Периодът около Новолунието е подходящ за премисляне на планове и цели, както в личните, така и в професионалните взаимоотношения, за отделяне внимание на любимо хоби или спорт, занимания с деца, флиртове и срещи.

Добре е да избягваме споровете, сключването на договори, купуването на стоки и услуги, хазартните игри, впускането в рискови връзки и любовни авантюри, прекаляването с храна и напитки.

Много силно ще влияе събитието на преценките ни. Възможно е да не търпим чужди мнения и намеса през периода и да сме леко нетърпеливи към останалите. Добре е да се постараем да сме внимателни при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да изтърсим нещо недомислено или обидно и да си развалим отношенията.

Най-значим ще бъде периодът около Новолунието за фиксираните знаци Водолей, Телец, Лъв и Скорпион, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да стигнат до големи прозрения и да реализират значителен успех във важна за тях сфера.

Голяма част от въздушните знаци Близнаци и Везни с лекота ще взимат решенията си и ще са силно убедени в истинността на своите думи и действия. При всички случаи е добре да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого понесени от вихъра на импулсивността.

Огнените знаци Стрелец и Овен по всяка вероятност ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. При тях е възможно да изникнат непредвидени събития в работата, към които ще им се наложи да се напасват.

Водните знаци Риби и Рак ще имат желание да комуникират интензивно с другите и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания или закупуване на средства за комуникация или транспорт.

Земните знаци Козирог и Дева ще са силно ангажирани с финансови въпроси и може да решат да разширят дейността си или да намерят нови начини за печалба. Също така ще усещат силна нужда да черпят с пълни шепи от живота и да му се наслаждават.