На 23.02 в 17.00. часа движението на Луната, която преминава през знака Риби, ще съвпадне с движението на Слънцето в същия знак. Тогава настъпва Новолуние.

Ефектът от събитието ще се усеща най-силно на 23.02. и 24.02. Важно е да сме изключително внимателни през тези два дни, понеже повечето от нас ще усещат конфликт между емоциите и Егото си.

Добре ще е в някои аспекти от своя живот да си позволим да бъдем по-крехки и раними, както и по-чувствителни и преживяващи, но също така е добре да не си позволим да загубим себе си в тези мощни чувства, които ще извират от нас и да не се оставим изцяло на емоциите си, понеже до голяма степен те ще объркват преценките ни.

Рибите са най-състрадателният знак от зодиака, който много често е склонен да слива границите между себе си другите. Този знак обича да е част от цялото, а не отделна и независима единица. Поради тази причина е много вероятно през периода да ни тегли да помагаме и да се грижим за някого, да се притечем на помощ на някой низвергнат или онеправдан. При всички случаи е добре да помагаме, но е важно също така да внимаваме да не ни подведат и объркат. Добре е да се стараем да останем нащрек, за накрая да не останем изиграни и някой да злоупотреби с добрината, която сме готови да предложим.

Много важно е също така през дните около Новолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или изясняваме взаимоотношенията си с друг човек. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Двата дни около Новолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Най-интензивни ще бъдат дните около Новолунието за подвижните знаци Риби, Дева, Близнаци и Стрелец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях може да има доста напрежение във връзка с подреждането на отговорностите и изпълнението на ежедневните задачи, както и във връзка с отношенията им с хората, с които ще бъдат в контакт.

Не е изключено да бъдат предизвикани да защитават гледната си точка и позициите си или сами да си внушат, че са подценени и недооценени и да се втурнат да изпъкват, целеустремено разправяйки се. Много е важно обаче, да се постараят да запазят хладнокръвие, внимателно да обмислят ходовете си и да не избързват с ответната реакция. Добре е да не изпускат нервите си прекомерно, защото по този начин ще си навлекат допълнителни неприятности и в последствие ще съжаляват за казаното или направеното.

Водните знаци Рак и Скорпион може да стигнат до важни прозрения и да вземат важни решения в този период.

Въздушните знаци Везни и Водолей ще са изключително емоционални във връзка с професионалните си ангажименти и финансовото си състояние. Добре е да се пазят от необмислени харчове и рисковани действия в служебен план.

Земните знаци Козирог и Телец не е изключено да имат спор с приятел, на който разчитат и който не е изключено да ги подведе.

Огнените знаци Лъв и Овен по всяка вероятност ще имат сблъсък с авторитети или хора с власт, заради които може да им се наложи да озаптяват егото си и да са по-маневриращи и напасващи се.