На 04.11. в 23.00. часа следобяд настъпва Новолуние в знака Скорпион. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето. Контактът между двете Светила е възможно да ни обърква и да затруднява изявите ни (Слънцето), много силно подсилвайки чувствителността и емоциите ни (Луната).

Оста Телец-Скорпион е пряко свързана с парите, собствеността, общите ресурси, кредитите, банковите операции, наследствата, т.е. именно в тези сфери е добре да сме наистина внимателни и да не предприемаме рискови дейности, понеже има вероятност да сме импулсивни и не особено рационални, заради което да претърпим загуби впоследствие.

Дните 04.11. и 05.11. няма да са подходящи за взимане на важни решения, стартиране на дейности, особено такива засягащи финансите или притежанията ни. Събитието също така предразполага и към дребни здравословни неразположения, като главоболие, грипни състояния, леки травми. Добре е в периода да не се подлагаме на хирургични интервенции, да не си правим зъбите и да не ходим по изследвания.

Контактът между Слънцето и Луната най-силно ще повлияе на неподвижните знаци Телец, Скорпион, Водолей и Лъв. Възможно е при тях да възникват разправии с хора от обкръжението, на които ще са склонни да реагират прекалено емоционално, без да премислят ситуацията от всички ъгли. При всички случаи е важно да се постараят да не оставят емоциите и напрежението да ги завладеят и да изригнат в неподходящ момент пред неподходящите хора, рискувайки да си развалят отношенията с тях за продължително време.

Въздушните знаци Везни и Близнаци ще са ангажирани с финансови въпроси и активно ще премислят да се впуснат ли в някоя сделка.

Водните знаци Рак и Риби не е изключено да са силно ангажирани с партньора си или с човек близък до тях.

Земните знаци Дева и Козирог се очаква да се чувстват финансово нестабилни и несигурни. Поради тази причина е важно да внимават да не харчат неразумно или прибързано парите си.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще имат както възходи, така и спадове в емоционален план. Добре е да си оставят достатъчно време за почивка и да не си създават излишен стрес, за да не се преуморят.