На 16.10., в 22.00. часа вечерта настъпва Новолуние в знака Везни. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето. Поради тази причина от 16.10. до 17.10. е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната). До голяма степен ще усещаме този конфликт най-вече в близките ни връзки, интимното ни партньорство или частния ни бизнес, а именно сферите на влияние на знака Везни.

Не е изключено да усещаме силен дисбаланс между нещата, които искаме съзнателно от другия и тези от които в действително се нуждаем. За това от една страна е важно да сме изключително внимателни при общуването ни с любимия, да не нищим излишни подробности и да не преиграваме в изискванията си. В дните около Новолунието съществува рискът да сме свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме.

От друга страна хората, които имат частен бизнес или тези, които работят с равноправен партньор е възможно да са недоволни от досегашните си постижения или сътрудничество и да се спуснат да предприемат стъпки за промяна, но е добре да използват периода предимно за анализ и планиране, без да стартират нови неща, без да започнат не добре премислени разговори или действия.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Новолунието за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент и лични планети в тези знаци. Те няма да са особено търпеливи към останалите. Добре е да избягват влизането в конфликтни ситуации и излишното изясняване с любимия или с близък до сърцето им човек.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.

Водните знаци Риби и Скорпион е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта с човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Огнените знаци Стрелец и Лъв не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Земните знаци Телец и Дева е възможно да получат важни съобщения, които силно да ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.