Името играе много важна роля в живота на всеки човек. Именно от него могат да зависят щастието, здравето и благополучието на всеки. Ето защо е важно изборът на името на вашето малко съкровище да бъде направен внимателно.

Според нумерологията при произнасянето на името могат да се образуват позитивни или негативни звукови вибрации. Всеки човек може лесно да изчисли звуковия си код.

Много е лесно: нужни са всички цифри от родената дата. Те се събират до получаването на едноцифрено число.

Например, ако рождената ви дата е 17 март 1974 година (17.03.1974), трябва просто да съберете всички цифри: 1+7+3+1+9+7+4=32. След това 3 и 2 се събират до получаването на едноцифрено число и се получава 5.

Всяка цифра съответства на определен звук.

1. А, И, С (например Атанас, Анастасия) съответстват на ярко червен цвят.

2. Б, Т, Ъ (например Борис, Тиха) съответстват на оранжев цвят.

3. В, К, У (например Васил, Кирил) съответстват на жълт цвят.

4. Г, К, Ф (например Филип, Георги) съответстват на зелен цвят.

5. Д, М, Х, Ю (например Юлия, Димитър, Мартин) съответстват на син цвят.

6. Е, Н,Ц, Я (например Елена, Цветан) съответстват на тъмно-син цвят.

7. К, О, Ч (например Константин, Огнян) съответстват на лилав цвят.

8. Ж, Л, Ш (например Лилия, Лора) съответстват на розов цвят.

9. З, Р, Щ (например Радослав, Здравко) съответстват на златен цвят.

Не всеки може да се похвали с благозвучно име от гледна точка на нумерологията. Но си спомнете с какви умалителни имена ви наричаха, когато бяхте малки детенце, мъниче, съкровище). Те съдържат целебни звуци, които вземат участие в хармоничното развитие на детето. Те дори могат да влияят на чувствата на най-малките и да развият качествата им.

Цветотерапията има огромно значение в живота на човека. Ако името ви не е избрано по тези правила, винаги можете да разчитате на подходящия за вас цвят. Той може да се намери във вашите аксесоари, дом, дрехи. Подходящият за вас цвят се бори с негативните фактори и може да повлияе благоприятно на щастието и успехите в живота ви.

Всеки човек кове сам щастието си. А ако ви предстои избор на име за нов член от семейството, доверете се на нумерологията.