Одри Хепбърн е английска филмова и театрална актриса, балерина и общественичка, родена на 4 май 1929 г. Тя е един от малкото артисти печелили всичките четири най-престижни награди „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър). Според множество класации, Одри Хепбърн е най-красивата жена, живяла през 20 век. Днес, по повод годишнината от нейната смърт, решихме да си припомним някои от най-емблематичните й цитати, които продължават да бъдат вдъхновение за жените по света!

Най-важното нещо е да се наслаждавате на живота си и да бъдете щастливи - само това има значение.

Не ми е нужна спалня, за да докажа своята женственост. Мога да бъда също толкова сексапилна, берейки ябълки от дърво или стоейки под дъжда.

Нищо не е невъзможно, самата дума казва: "Аз съм възможно"!

За красиви очи търсете доброто в другите; за красиви устни изричайте само мили думи, а за хубава стойка вървете с мисълта, че никога не сте сами.

Докато остарявате, ще откриете, че имате само две ръце. Едната е, за да помагате на себе си, а другата – за да помагате на другите.

Веднъж чух една мъдрост: "Щастието е здраве и къса памет!" Ще ми се да я бях измислила аз, защото е толкова вярна!

Обичам хората, които ме карат да се смея. Мисля, че това е нещото, което харесвам най-много, да се смея. Смехът лекува много болести. Може би е най-важното нещо у човек.

Никога не съм смятала себе си за икона. Това, което другите мислят за мен, не е в моите мисли. Аз съм си аз.

Женската красота не е в дрехите, които тя носи, фигурата, която има, или начина, по който си прави прическата. Женската красота се вижда от очите й, защото те са прозорецът към нейната душа – мястото, където е любовта.

Не искам да съм сама, искам да бъда оставена на спокойствие.

Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най-добрият начин за горене на калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да бъдеш силен, когато нищо не е наред. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че утре е нов ден и вярвам в чудеса.

Красотата на жената не е в лицето, истинската красота на жената е отразена в душата й. Тя е грижата, която тя дава с любов, страстта, която тя показва. Красотата на жената расте с отминаващите години.

Има червен нюанс за всяка жена.

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Ако се омъжа някой ден, бих искала да съм „много“ омъжена.

Ако трябва да съм честна, то ще призная, че все още чета приказки. Харесват ми повече от всички останали четива.

Париж винаги е добра идея.

Успехът е когато посрещаш даден рожден ден и откриеш, че си останал съвсем същия.