Една от иконите на Холивуд - Барбара Стрейзънд, днес навършва 77 години. Родена в Бруклин, Ню Йорк, на 24 април 1942 г., след като завършва гимназия, Стрейзънд се мести в Манхатън, за да следва актьорските си мечти. Благодарение на певческия си талант тя дебютира на сцената на Lion Club, един от най-големите гей клубове в Ню Йорк. Нейното остроумие, съчетано с феноменалния й глас, я прави звезда за миг в рамките на гей общността. Големият й пробив идва през 1962 г., когато се появява на Бродуей в малка роля в мюзикъла „Мога да ти го продам на едро“. Веднага след това тя подписва първия си договор с „Калъмбия Рекърдс”. Първият ѝ албум - „Албумът на Барбра Стрейзънд“, печели две награди "Грами" през 1963 г. Успехът й в записите продължава и първите й три албума се появяват едновременно в топ 10 на класацията с най-добрите поп албуми на сп. „Билборд“. Следва шеметна кариера и водещи роли в холивудски филмови продукции. Сред многобройните ѝ награди са два „Оскара“, шест награди „Еми“, единадесет „Златен глобус“ и десет „Грами“. По повод рождения ден на тази велика жена, днес решихме да споделим с вас част от мъдростта й:

Днес за джентълмен се счита онзи мъж, който преди да се целуне изважда цигарата от устата си.

Мога да съставя цяла книга с обещанията, които мъжете са ми давали в леглото.

Ще ви кажа за какво завиждам на хората, които са влюбени – бих искала някой да ме познава. Истински да ме познава. Да знае какво ми харесва, от какво се страхувам, каква паста за зъби използвам.

Дойдох в Холивуд, без да си поставя нови зъби, без да си оперирам носа и без да си променя името. Това ми прави чест.

Вярвам в любовта и страстта, и в секса, и в романтиката. Не искам обаче всичко това да е подредено в някакво перфектно уравнение. Искам хаос. Искам безпорядък. Искам някой да губи ума си по мен. Искам да чувствам страст и жега, и пот, и лудост. Искам валентинки и купидони и всичко останало. Искам всичко!

Не мисля, че ние и мъжете сме равни. Ние сме по-висши.

Диктаторите в модата също понякога грешат, но винаги ще се намерят милиони жени, които с охота ще платят за това.

В една връзка вълнуващото е не, когато единият се опитва да излезе по-силен от другия, а когато двамата се срещнат по средата и успеят да се напаснат един към друг, като в същото време всеки остане също толкова упорит, твърдоглав, страстен и луд, колкото е другият.

Истина е, че често пъти хората с тежко детство се превръщат в безкрайно интересни личности. Така че, в негативното винаги има нещо положително.

Защо жената десет години се опитва да промени привичките на мъжа, а след това се оплаква, че това не е същият човек, за когото се е омъжила?

Не обичай никого и ще се харесваш на всички. Пращай по дяволите целия свят и ще ти се възхищават!

В живота няма нищо по-важно от любовта.

Най-хубавите неща не могат да се опишат с думи. Като вкуса на авокадото или мириса на гардения.

Първите 10 години жената се опитва да промени своят мъж, а после се оплаква, че той не е това, което е бил, когато се омъжила за него.

Трябва да откриеш себе си. Трябва да разбереш какъв си. И да си повярваш в силата си.

Една част от теб винаги си остава дете, без значение колко зрял ставаш с годините, колко неща научаваш или колко уморен от живота се чувстваш.

 

Честит рожден ден, Барбара! Обожаваме те!