Няма жена, която да не обича да пазарува. Шопингът е истинска страст и целта му не е просто да си купим нещо нужно, а да забравим за околния свят и проблемите му.

Шопинг терапията наистина успява да ни оправи настроението, независимо през какво преминаваме. А фактът, че вече можем да си купим нещо хубаво, без да се налага да станем от дивана, ни радва още повече.

Но дали онлайн пазаруването е по-добро от това във физически магазин? 

Плюсове и минуси на онлайн пазаруването

Пазаруването по интернет ни пести много време. Не се налага да излизаме от вкъщи и да обикаляме магазините с часове. Когато решим да си купим нещо, просто взимаме телефона си, влизаме в желания сайт и нищо не може да ни спре.

Да не забравяме, че цените на продуктите в интернет често са по-ниски от тези в магазините, а разнообразието е много по-голямо. Причината е, че тези фирми нямат нужда от физически магазин и голям брой служители. Именно заради това цените са по-ниски.

Освен това има лесен начин да си купим любим продукт на още по-голямо намаление. Наличието на ваучер или код за отстъпка може да превърне пазаруването в истинско забавление.

Но както с многото плюсове, пазаруването по интернет идва и с някои недостатъци.

Един от най-големите е, че не сме сигурни какво точно ще пристигне, докато не отворим пакета. Няма как да проверим качеството на блузката или телевизора.

Друг проблем е времето, за което покупката ни ще пристигне. Има сайтове, които предлагат доставка на следващия ден, но цената за услугата не е малка. За продукти от някои държави пък трябва да чакаме с месеци. 

И въпреки всички удобства, дългото стоене пред лаптопа или телефона ни вреди. Синята светлина от екрана уморява очите ни, а облъчването предизвиква проблеми със съня.

Есента и зимата са перфектните сезони за онлайн шопинг. Времето навън е студено и сиво, а ние сме на топло пред телевизора с чаша вино и телефон с добре заредена батерия. Но липсата на средства определено може да ни спре.

Какво правим в такъв момент?

На помощ ни идва Фератум. Тя е първата компания в България, която отпуска бързи заеми и кредити чрез онлайн процес за кандидатстване и разглеждане на исканията.

Освен това услугите на Фератум са подходящи за всяка ситуация. Сумите могат да достигат до 5000 лева, а времето за връщане - до 1 година. Изпращането на заявка е бързо, лесно и напълно безплатно. Просто трябва да изберем сумата и срока за погасяване и да попълним онлайн формуляра за кандидатстване.

Заемът до заплата варива между 50 и 1000 лева, като срокът на погасяване може да бъде от 5 до 45 дни. Всичко зависи от нашите нужди.

Той е полезен, когато трябва да си платим сметките, ако изскочи непредвиден разход или се натъкнем на желан продукт на невероятна промоция.

Благодарение на заемът на месечни вноски пък можем да се възползваме от суми между 400 и 5000 лева, а срокът за изплащане може да бъде от 2 до 12 месеца.

Най-новото предложение на Фератум е услугата ЕкстраКеш. Тя е създадена специално за лоялните клиенти на компанията. Чрез нея можем да добавим допълнителна сума към активния си кредит.

Единственото изискване, на което трябва да отговаряме е вече да сме изтеглили и изплатили кредит без закъснения и да имаме активен заем. Ако сме погасили първите 3 вноски без закъснение е време да се възползваме от услугата.

Сега вече знаем как да си помогнем финансово, независимо дали става въпрос за плащането на сметки или купуването на страхотен продукт на ниска цена. Фератум е тук, за да ни помогне да превърнем пазаруването в истинско приключение.