Връзката, която имах, разби сърцето ми. Тя бе от онези, неангажиращите. Бяхме просто приятели с привилегии. Сама съм виновна. Нямах желанието да имам нормална връзка и доброволно се съгласих на този вариант.

Направих го, защото самочувствието ми беше прекалено ниско и имах нужда от нещо различно в живота. Чувствах се зле, защото смятах, че никой не иска да бъде в сериозна връзка с мен и това беше моят начин да се примиря със ситуацията.

Влязох в отношения, които очаквано приключиха ужасно за мен. Още в началото знаех, че правя грешка. Всичките ми приятели ме предупредиха да не го правя, здравият ми разум също, но нито едно от тези неща нямаха  значение за мен.

Харесах го истински. Правеше ме щастлива. Залъгвах се, че това да спя с него, не означава нищо за мен и не изпитвам никакви по-дълбоки чувства. Защото в крайна сметка все пак щях да прекарам някакво време с него, а това беше всичко, което исках. Щях да мога да го целувам, докосвам и прегръщам. И може би, ако изиграя картите си правилно, би променил мнението си и би се влюбил.

Играех дълга и опасна игра. Мислех си, че ако прекара достатъчно време с мен, това би помогнало да осъзнае колко ме харесва. Мислех, че един ден ще се събуди и ще осъзнае, че трябва да бъда неговото момиче.

Сгреших.

И наистина имаше моменти, в които се държахме така, сякаш сме истинска двойка, но точно тогава се отдръпваше от мен. Водехме дълбоки и смислени разговори с часове. Гледахме един към друг като влюбени младоженци. Но точно тогава той разрушаваше всичките тези картини в главата ми, напомняйки ми, че не се интересува от възможността да се обвърже с мен. Така съсипваше магията, заменяйки я с тъжната и сива реалност.

Всеки път плачех, когато нашите така специални за мен нощи приключваха и всеки поемаше по своя собствен път, а аз нямах представа кога ще бъде следващата ни среща. Сълзи напираха в мен всеки път, когато не отговаряше на съобщенията ми, защото въображението ми ме измъчваше с мисли за това, което би могъл да прави без мен. Исках да заплача всеки път, когато не ми позволяваше да държа ръката му или да го целувам пред другите, защото казваше, че така ще преминем границата, която сами сме си поставили.

„Приятелството с привилегии“ с него наистина разби сърцето ми, но ме направи по-добра в това да прикривам чувствата си. Никога не можех да му кажа как се чувствам наистина и колко ме боли, защото това би сложило край всичко, което имахме тогава. Последното нещо, което исках, беше да го загубя. Затова се престорих на едно от онези студени и безсърдечни момичета. Преструвах се, че не означава нищо за мен, че мога да го целувам и да спя с него, без да влагам каквито и да било чувства.

Тези отношения ме съсипаха напълно. Научиха ме колко опасно е да влизам в връзки, в които само единият получава това, от което се нуждае.

Сега знам, че никога няма да направя същата грешка отново. Никога няма да позволя на някого да ме има временно, когато аз го искам завинаги.