Днес ще ти разкажем историята на куче-герой, спасило живота на едно дете.

Минди работела в търговски център, когато зърнала едно малко кученце в близкия зоомагазин. Тя повтаряла на съпруга си колко е прекрасно и как иска да го купят, но той не обръщал внимание на историите ѝ. Затова Минди продължавала всеки ден да посещава малкото кученце от породата Коли и да се надява, че един ден ще бъде нейно. Съвсем скоро кученцето изчезнало от витрината и Минди разбрала, че са го купили. Съсипана, тя се прибрала у дома, за да открие... че малкият сладур е купен от съпруга ѝ!

Минди кръстила кучето Папилон, на породата на кучето в съседната витрина. Всичко било прекрасно, но след две години Папилон започнал да се държи странно. Нравът му станал по-буен, а любимата му играчка за дъвчене била... покъщнината. Много от мебелите били съсипани от Папилон и семейството решило, че странното му поведение се дължи на ревност. Все пак наскоро семейството се сдобило с още един малък член – дъщеричката им Рейчъл. Кучето се разбирало с другите им големи дъщери, но Рейчъл се била появила след него и може би кучето се чувствало пренебрегнато заради бебето.

Забележителната история се случва на 19 юни 1993 г. Тогава Минди била сама вкъщи с Папилон и 5-седмичната Рейчъл, докато двете каки си играели в задния двор. Майката тъкмо била приспала дъщеря си и влязла да си вземе бърз душ.

Докато била под душа, Папилон почнал да лае ожесточено. Първоначално Минди не му обърнала особено внимание, но все пак не искала лаенето на Папилон да събуди Рейчъл и затова му наредила да бъде тих. Папилон бил много добре дресирано куче, но не спирал да лае. Минди тъкмо се канела да спре душа, когато колито влетяло в банята, изваждайки вратата от пантите ѝ.

Минди се спомнила за прослувотото куче Ласи и как животните се опитват да комуникират с хората. „Осъзнах, че се опитва да ми каже нещо, но не знаех какво”, разказва Минди. „Във филмите хората в такива моменти тръгват след кучето, затова и аз го последвах.”

Минди видяла как Папилон скочил и поставил предните си лапи върху креватчето на Рейчъл. Тогава майката забелязала, че устните на дъщеря ѝ са сини.

Минди започнала сърдечен масаж, а Аманда – по-голямата ѝ дъщеря, се обадила на бърза помощ. Линейката дошла за минути и Рейчъл била спасена. Оказало се, че бебето е имало стомашен рефлукс – част от погълнатата храна се е върнала по хранопровода и е навлязла в дихателните пътища.

Ако Папилон не е бил толкова настоятелен, момиченцето е щяло да се задуши за няколко минути. Колито умира преди няколко години, но сме сигурни, че Рейчъл още пази милия спомен за кучето-герой, което е спасило живота ѝ.