Запознайте се с 24-годишната Лесехо Легобане от Южна Африка, която е плюс сайз модел, блогър и фотограф.

Тази седмица неин сънародник реши да използва снимката ѝ за безвкусна шега и това доведе до лавина от реакции. Лейтън Мокгерепи публикува тези две снимки в профила си в Туитър и написа: „Момичетата, които аз харесвам, и момичетата, които ме харесват.“

Лесехо разбира, че някои си прави шеги на неин гръб и решава да даде урок на Лейтън: „Реших да му отговоря, защото постът му беше много груб“, обяснява Лесехо.

Тя му пише само няколко думи: „Не те харесвам“, но това е достатъчно, за да взриви Туитър – само за един ден постът ѝ е харесан над 667 хиляди пъти и споделен над 200 хиляди пъти. Харесан е дори от звезди като Ариана Гранде и Ники Минаж. Много от потребителите наричат туита ѝ „перфектния отговор“.

Лейтън осъзнава в каква каша се е забъркал и решава да оправи положението с втори туит. Той публикува същата снимка на Лесехо, но отдолу пише „момиче мечта“. Е, много късно, Лейтън. Номерът му, естествено, не минал.

Другото момиче на снимката – Жоел, също не е очарована от вниманието на Лейтън. Тя коментира така: „Светът няма нужда от още един кретен.“

След случилото се Лесехо казва, че е трогната от всичката подкрепа и любов, която е получила. „Не ми харесва, когато мъжете си мислят, че дебелите момичета са отчаяни и биха харесали всеки, защото „нямат избор“. Това са пълни глупости! Това, че съм дебела, не означава, че можеш да ме имаш“, казва Лесехо.