Знаете ли за десетата планета от нашата слънчева система, която бе открита през 2003 г.? Какво не е наред с нея и защо тя ще промени напълно нашия свят? Повече информация дава астроложката и тароложка Юлия Лифанова.

На 14 ноември 2003 г. учените успяха да надникнат отвъд мистичния пояс Купър – достигнаха отвъд владенията на Плутон, където откриха интересен нов свят от неизследвани небесни тела. Основното им откритие е планетата Седна, която се намира на разстояние 150 милиарда км от Слънцето и прави пълен оборот около звездата за 11 400 години.

В астрологията се смята, че всяка планета се усеща, когато на Земята се случват събития, които съответстват на нейните характеристики и природа. Например планетата на науката Уран е открита през 1781 г., когато в Англия са направени изобретения, които преобръщат световното производство (предачна машина, парна машина, печатарска машина). А Плутон (планетата на финансите, войната и трансформацията) е открита между двете войни – през 1930 г.

Що се отнася до Седна, тя е открита по време на ужасно торнадо - на 14 ноември 2003 г. в източните щати на САЩ се появява торнадо, в резултат на което повече от милион души остават без електричество. Очевидно в астрологията Седна е владетелка на природните бедствия, тъй като освен урагана, през 2003 г. учените обърнаха внимание на повишаването на нивото на водата в океаните.

Ако вземем предвид цикличността (въртенето около Слънцето, което според различни източници е от 10 000 до 12 000 години), тогава предишното максимално приближаване към Земята се дължи на затоплянето на климата и отдръпването на последния ледник, както и повишаване на нивото на океана, което води до наводнения, по-специално, "скок" между Евразия и Америка.

Освен това всяко приближаване на Седна до Земята носи на хората нови изобретения - колело, лък и стрели, появата на нови информационни технологии.

През 2023 г. планетата Седна преминава последните градуси на знака Телец и на 16 юни навлиза в съзвездието Близнаци, което отговаря за информационните технологии, пробивите в областта на комуникациите, изобретенията на джаджи и транспортни системи.

Това означава, че във връзка с влизането в ново съзвездие първо ще преживеем някаква катастрофа (например колапс на интернет или телекомуникации), а след това постепенна трансформация на комуникационните системи. Бъдете внимателни, когато планирате пътувания през юни - по-добре изберете най-сигурния транспорт или разчитайте на пътуване на кратки разстояния. Най-опасната дата е нощта на 16 срещу 17 юни.

Освен това Седна ще постави в тригон Плутон във Водолей, което ще промени отношението към интернет и комуникациите през следващите 20 години не само на Земята, но и в рамките на изследването на космоса. А това означава, че човечеството тази година може да загуби една от социалните мрежи или дори да има глобален интернет срив.