Студените дни наближават, а с тях и лошото ни настроение. Слънчевите следобеди вече са зад нас, а мрачното време ни уморява и натъжава. 

Но има как да се преборим с лошото време и то по напълно естествен начин - с чаша натурален мурсалски чай в ръка. Дъждовният следобед се превръща в уютен разговор с приятелки, студеното време отстъпва през свежия вкус на напитката, а вечерите пред телевизора са търсена почивка.

Силата на мурсалския чай

Мурсалският чай е получил славата на билка за всяка болка.

Планинският чай расте високо в планините - на над 1000 метра надморска височина, което го прави чист и недокоснат от градското замърсяване.

Билката се пие за повишаване на имунната система, бори се с настинки, с депресии, алергии и поддържа паметта. Причината е в огромното количество флавоноиди, които се отделят в мурсалския чай.

Какво са флавоноидите?

Те са естествени съединения с антимикробни и инсектицидни ефекти у растенията. Те проявяват мощни свойства против развитието на ракови образувания, възпалителни процеси и вирусни инфекции в организма. 

Билката съдържа още етерични масла и минерали като натрий, калций, магнезий, цинк, мед, желязо.

Мурсалският чай като любима напитка от природата

Olympus предлага мурсалски чай, който е напълно чист и естествен.

Билката се бере на ръка високо в планините, а процесът на обработка продължава дълго време - той се изсушава напълно натурално и в определена контролирана среда в продължение на 7 дни.

Планинският чай на Olympus се приготвя по традиционна рецепта, като се накисва в гореща вода и така отделя всички вкусове, аромати и полезни вещества на чая.

Вкусовете на мурсалския чая са свежи и разнообразни. Можем да избираме между лимон, праскова, арония и мента, а самият чай съдържа концентриран плодов сок и стевия. Това значи, че няма добавена захар, изкуствени съставки и кофеин.

Olympus добавя листа от стевия, за да може чаят да бъде с желания сладък вкус. Преди пастьоризирането и бутилирането му се добавя и плодов сок, който прави възможно да имаме избор между тези четири свежи и натурални вкусове.

Есента никога не е била по-свежа и вълнуваща, а чаша мурсалски чай ще ни даде сили да ѝ се насладим.