Лятото най-накрая е тук! Времето на красивите и нестандартни тоалети, свежия грим и небрежните прически настъпи и ние всички нямаме търпение да блеснем с невероятни визии.

За сезона на купоните, слънцето и дългите вечери всички искаме да имаме дълга и красива коса като на принцеса, здрави нокти и чиста кожа. Искаме да имаме перфектно тяло. Но невинаги знаем как да постигнем целите си, а понякога нямаме и време за това. 

Точно затова на помощ идва колагенът. Той е известен на повечето от нас като съставка за борба с бръчките, но всъщност ни помага за здравето и красотата на цялото ни тяло.

Точно затова представяме 6 ползи от течния колаген, които ще ви изненадат и зарадват:

Здрава и красива кожа

Колагенът е от изключително значение за здравата кожа. С увеличаване на възрастта производството му в организма намалява осезаемо и води до сухота в кожата и поява на бръчки.

Приемът на колаген стимулира натуралното му производство от организма и допълнително провокира производството на еластин и фибрилин, които са от значение за красивата кожа. 

Хранителните добавки с колаген са с най-продължително и качествено действие при запълване на фини бръчици от кремовете и инжекциите, тъй като са с най-голяма концентрация на веществото.

Дълги и плътни нокти

Колагенът е полезен и за ноктите ни, тъй като приемът му увеличава силата им.

Той стимулира растежа и ги предпазва от нацепване, чупене и им позволява да запазят еластичността си, без да стават тънки и чувствителни. 

Лъскава и красива коса

Колагенът осигурява на организма аминокиселини, които помагат при изграждането на косъма.Тялото ни използва някои от тях, за да изгради кератин, който ни е нужен, за да имаме красива, дълга и лъскава коса.

Освен това антиоксидантите в колагена забавят процесите на побеляване на косата. То може да бъде предизвикано от свободните радикали, които нарушават целостта на клетките, произвеждащи пигменти, а колагенът успява да забави действието им.

Помощ при отслабване

Колагенът дава на организма нужните протеини и намалява апетита. 

Той повишава нивото на кръвната захар, подобна на тази след ядене на бял хляб и ни предпазва от ненужното и излишно хранене, което може да доведе до напълняване.

Освен това колагенът помага за възстановяването на лигавицата на червата и намалява чувството за подуване, умора и лошо настроение. Тези нежелани симптоми са причинени от токсините, несмляната храна и вредните бактерии, а колагенът ни предпазва именно от тяхната поява.

Здраво сърце

Приемането на добавки с колаген може да помогне за намаляване на риска от заболяванията на сърцето.

Колагенът осигурява здравина на артериите, които пренасят кръвта от сърцето към останалата част от тялото. При недостатъчното му количество артериите могат да станат слаби и крехки и това да доведе до атеросклероза, която може да доведе до инфаркт и инсулт.

Облекчава болката в ставите

Колагенът е в основата на здравите и плътни кости. Тъй като намалява с израстването и остаряването, тялото ни става по-слабо и податливо към контузии, болки и наранявания. 

Недостатъчното количество колаген в костите може да доведе до заболявания като остеопороза, която се характеризира с ниска костна плътност и е свързана с по-висок риск от фрактури на костите.

Как да си набавим нужния колаген?

Начин да си набавяме нужния на тялото ни колаген е чрез храната, която приемаме, но това е свързано със сериозно проучване и по-специфични храни, които невинаги ни понасят.

Бестифлекс 12 G съдържа нужното на организма ни количество колаген. Съставът на флаконите за пиене включва течен хидролизиран добре усвоим колаген. Той е обогатен допълнително и с хиалуронова киселина, биотин и витамин С.

Самият колаген в Бестифлекс 12 G подпомага на физически активни хора, както и на такива с наднормено тегло и проблеми с костите и ставите

В съчетание с хиалуроновата киселина, биотин и витамин С, Бестифлекс 12 G помага за поддържането на добрия и свеж вид на кожата, косата и ноктите. 

Освен това флаконите имат приятен вкус на грозде, което е отличен и свеж избор за лятото.

Красотата на тялото ни зависи от неговото здраве. Ние трябва да се отнасяме с внимание към него и ако искаме да имаме блестяща коса, кожа като на богиня и нежни нокти, трябва да сме сигурни, че полагаме правилните грижи. А и перфектната фигура вече е много по-реална мечта, за да бъдем още по-красиви и ослепителни!