Алисън Джонсън, майка на 18-месечните близнаци Кейлъб и Либи, не се чудила дълго как да постави двете креватчета, които била купила за децата си. За нея било съвсем логично да ги сложи едно до друго, защото като много други родители на близнаци, тя искала децата ѝ да спят близо едно до друго. Но това, което се случило със сина ѝ, я накарало да преосмисли решението си.

Един ден, скоро, след като сложила децата да поспят, Алисън чула отчаяния рев на Кейлъб. Тя очаквала бебето да се успокои до 1-2 минути и не изтичала веднага да види какво става. Но когато плачът не спрял, тя отишла да провери какво се случва и заварила ужасяваща ситуация – Кейлъб бил излязъл от креватчето си и се бил заклещил между двете легълца. Тъй като разстоянието било твърде малко, тялото на Кейлъб се бил промушило, но главата му не можела да мине. Малкото момченце, отчаяно се опитвало да се издърпа и висяло на ръцете си, ако се беше отказало, щеше да увисне само на главичката си, а това вероятно би било фатално.

Алисън пише, че никога не би се досетила за такава опасност, но сега иска да предупреди и други родители на близнаци.

„Най-страшното е, че като много други майки, аз използвам следобедната дрямка на децата си, за да се изкъпя. Ако го бях направила днес и бях отишла при него след пет минути, той буквално щеше да се обеси. Когато обезопасявах дома си за бебетата, никога не ми хрумна, че близките креватчета могат да са потенциална опасност. Споделете тази история с приятелите си, които имат близнаци и подобни креватчета. Сърцето ми се къса, докато мисля какво можеше да се случи днес. Все още съм в шок и не мисля, че образът на детето ми, заклещено между креватчетата, някога ще напусне ума ми“, разказва Алисън.