Във всеки един момент от живота си ние преминаваме през някакъв вид промяна - такова е битието ни по природа. Тази сутрин сте се събудили една идея по-различни, отколкото сте си легнали вечерта. За някои това може да бъде стряскаща мисъл, защото обикновено хората търсим сигурност и стабилност, те обаче често означават застой, какъвто животът просто не търпи.

В книгата си "Всеобхватната промяна" на психолога Тони Бюзан фигурира кратка притча, която ще промени възгледите ви за промяната.

"Ако една жаба бъде сложена в тенджера със студена вода и температурата на водата бъде повишена бързо, жабата усеща бързата промяна, дава си сметка за опасността и изкача навън незабавно. Но ако водата бъде загрята постепенно, жабата не усеща разликата и лека-полека се унася, оставя се да бъде сварена жива."

Не се оставяйте да бъдете "сварени живи", а живейте живота си осъзнато и с широко отворени очи за всички промени, които се случват с вас и с любимите ви хора. Не позволявайте на зоната ви на комфорт да решава вместо вас и да ви подтиква към неосъзнати посоки. Бъдете смели и влюбени в живота и промените, които ви се случват, защото смело можем да сложим знак на равенство между "живот" и "промяна".