През 2023 година ланетата Кету ще донесе много важни събития не само в съдбата на всеки от нас, но и в целия свят. В пространството има много слухове и предсказания за това колко страшна е тя. Планета на ограниченията, аскетизма, потайността и несигурността. Но дали наистина е толкова ужасяваща? Нека разберем на какво да обърнем внимание в периода на влияние на планетата Кету.

Какво представлява планетата Кету?

От гледна точка на ведическата нумерология предстоящата година преминава под знака на числото 7 (2 + 0 + 2 + 3). В джотиш това е числото на планетата в сянка Кету, така че именно тя ще изрисува живота ни със своите цветове. Смята се, че тази планета е отговорна за кармата, която човек е натрупал в минали животи, както и за страховете, които живеят в нас сега. Освен това Кету е планета на духовното съдържание.

Всъщност през 2023 г. мнозина ще усетят вълна от загуби и промени. Хората сами ще се откажат от нещо, ще преосмислят отношението си към нещата и събитията около тях. Възможно е нещо да си отиде от само себе си, оставяйки за известно време рани.

Но защо за известно време?

Защото в резултат на това Кету ще даде на всеки от нас да се разбере, че по този начин всичко ще се нареди по-добре. Това прилича на ситуацията, когато родителите на малко дете не му позволяват да си играе с кибрит. Детето плаче, иска тази играчка, а възрастните му я отнемат с думите: "Това ще е добре за теб, за да не се нараниш."

През периода на влияние най-важното е да проумеете, че всичко, което ви се случва, е правилно. Дали ще разберете това в един момент, или след известно време, зависи от вас. Можете да си го представяте по един начин, но не забравяйте, че нещата могат да се окажат съвсем различни.

Кой ще успее в годината на влияние на планетата Кету?

Кету е планетата, която отговаря за предишните прераждания и талантите от минали животи. Ето защо през 2023 г. е важно да си спомните кои сте в действителност, да се изчистите от „люспите“, придобити от детството под формата на нагласи,вярвания, правила и норми на поведени. Тази година успехът очаква онези, които живеят със сърцето и душата си, а не с обичайното "трябва".

През 2023 г. ще бъде много важно да преминете през житейски уроци, особено за онези, които са се заблудили и са объркани духовно и емоционално. Планетата Кету ще ви помогне да разберете мисията на душата си, защо сте тук и какви цели трябва да си поставите и изпълните. Всичко ненужно и маловажно ще отпадне от само себе си.

Кету е синоним на думата "интуиция". Това означава, че трябва не само да започнете да слушате сърцето си, но и да развиете уменията да виждате и усещате. През тази година ще се засили интересът към медитацията, уединението, дълбочината на информацията, тайните на света и живота.
Време е да се запознаете с психологията, езотериката, както и с всички науки, които не са изучени докрай.

През 2023 г. е важно да живеете със сърцето, а не с ума си, тъй като Кету е свързан с духовността (не я бъркайте с религиозността). Това означава приемане на другите хора, без осъждане и обида, доверие в живота и любов към всичко, което ви се случва. Точно това са нещата, на които ще ви научи Кету.

Това се потвърждава и от факта, че до декември 2023 г. тази планета ще се намира в знака на Везни. А това е знакът на партньорството, уважението, съвместното съществуване, приятелството и доверието. Тази позиция показва, че трябва да си спомните кой всъщност е "аз", да изучавате себе си, да се развивате, като разчитате на другите хора, да си помагате и да се подкрепяте.

Какво може да се направи, за да се засили положителното влияние на планетата Кету?

Кету ще покаже, че вътрешният свят на всеки човек, живеещ на Земята, е много по-важен. Тя ще ви научи да не се вкопчвате в материалното, а да живеете с доверие и да следвате зова на душата си.

Но това, което определено ще бъде от полза за всеки от нас, е образованието, саморазвитието, самореализацията. Време е да започнете да учите нещо ново, да посещавате майсторски класове, курсове, да гледате различни уебинари, мотивиращи видеоклипове, да учите езици. Всички нови знания ще помогнат на всеки от нас през 2023 г.

Мислете колкото се може повече. Обсъждайте с приятели, колеги, със себе си. Това не само ще ви бъде от полза през годината под покровителството на планетата Кету, но и ще ви помогне да разберете по-добре себе си, да осъзнаете чувствата и истинските си желания.

Ще бъде чудесно, ако се замислите каква полза носите или можете да донесете на света, обществото, вашия бизнес, семейството, приятели. Помислете как вашите таланти, знания и способности могат да бъдат полезни не само за вас, но и за другите.

Важно е да помните, че само изоставяйки старото, можете да създадете ново. Изпълвайте с повече светлина, позитивност и искреност самите себе си и живота си. Сега е моментът, в който всеки да допринесе за общото бъдеще!