Вече ти разказахме за изключително вкусните картофи „Хаселбак”, а днес ще ти представим една също толкова апетитна рецепта за пълнено пилешко.
Пълнени пилешки гърди „Хаселбак”
Порции: 2
Време за приготвяне: 40 минути
Необходими продукти:
– 1 ч. л. зехтин
– 50 г свеж бейби спанак
– 50 г. рикота
– 2 парчета пилешки гърди
– 20 г сирене чедър, настъргано
– червен пипер
– черен пипер
– сол
Начин на приготвяне:
- Предварително загрей фурната на 200 градуса.
- В дълбок тиган сипи зехтина, сложи спанака и го остави на котлона за 3-5 минути, докато леко омекне.
- Прибави рикотата и бъркай 30-60 секунди. Махни ги от котлона и ги изчакай да изстинат малко, за да можеш да напълниш пилешките гърди.
- В пилешките гърди направи разрези с разстояние от 1 см. Внимавай да не срежеш пилето докрай, тъй като разрезът трябва да е дълбок на ¾ от пилето. Но не е нужно да си много прецизна, просто внимавай да не е срязано докрай.
- Напълни отделните разрези със спанак и рикота.
- Подправи пилето със сол и черен пипер на вкус.
- Щедро поръси пилето със сиреното чедър. Завърши с червен пипер.
- Печи пилето за 20-25 минути, в средата на фурната. Изчакай сиреното да се разтопи.
Как се прави нагледно можеш да видиш в това клипче:
Да ти е вкусно!