Вече ти разказахме за изключително вкусните картофи „Хаселбак”, а днес ще ти представим една също толкова апетитна рецепта за пълнено пилешко.

Пълнени пилешки гърди „Хаселбак”


Порции: 2
Време за приготвяне: 40 минути

Необходими продукти:

– 1 ч. л. зехтин
– 50 г свеж бейби спанак
– 50 г. рикота
– 2 парчета пилешки гърди
– 20 г сирене чедър, настъргано
– червен пипер
– черен пипер
– сол

Начин на приготвяне:

  1. Предварително загрей фурната на 200 градуса.
  2. В дълбок тиган сипи зехтина, сложи спанака и го остави на котлона за 3-5 минути, докато леко омекне.
  3. Прибави рикотата и бъркай 30-60 секунди. Махни ги от котлона и ги изчакай да изстинат малко, за да можеш да напълниш пилешките гърди.
  4. В пилешките гърди направи разрези с разстояние от 1 см. Внимавай да не срежеш пилето докрай, тъй като разрезът трябва да е дълбок на ¾ от пилето. Но не е нужно да си много прецизна, просто внимавай да не е срязано докрай.
  5. Напълни отделните разрези със спанак и рикота.
  6. Подправи пилето със сол и черен пипер на вкус.
  7. Щедро поръси пилето със сиреното чедър. Завърши с червен пипер.
  8. Печи пилето за 20-25 минути, в средата на фурната. Изчакай сиреното да се разтопи.

Как се прави нагледно можеш да видиш в това клипче:

Да ти е вкусно!