Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

Меркурий, вашият управител, Близнаци, ще бъде в дома ви свързан с недвижимите имоти. Това означава, че фокусът на вниманието ви ще бъде свързан с преместване, ремонт, събиране на документи за жилище или продажба на стар апартамент.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

При вас, Близнаци, Юпитер ще бъде в дома на тайните и миналото, което означава, че ще имате преосмисляне на някои натрупани въпроси, които сте „замели под килима“. Можете тайно да разрешите някои парични проблеми, за които не сте информирали партньора си, или да получите пари от далечен роднина, които да решите как да инвестирате.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
За вас, Близнаци, през този ден може да изникне въпроса за жилището. Ще решите дали да направите ремонт, дали да го продадете, или отдадете под наем. Освен това, до 15 септември може някой роднина да живее с вас, но след новолунието най-вероятно ще напусне. Тригонът на Юпитер във вашия дом на тайните и прозренията може да ви помогне да намерите пари за закупуване на жилище от непредвиден източник или ще успеете да изплатите заем, свързан с вашия дом.

На 29 септември ще има мощно пълнолуние в знака Овен, което ще се отрази на вашия дом, свързан с приятелите и съмишлениците. Може да прекратите връзка с близък човек, но в същото време ще имате ясна представа накъде вървите по-нататък. Също така може да получите помощ от свой приятел за изпълнението на някаква задача или проект. От друга страна, Марс ще бъде във вашия дом, свързан с любовта. Това означава, че може да имате пробив във връзката си това пълнолуние. Дори да се разделите с досегашен партньор, Юпитер ще се премести в знака, който управлява дома ви на брака, което означава, че може да срещнете бъдещия си съпруг или съпруга много скоро. Най-вероятно този човек вече се е появил във вашето пространство – следете за мъже, които внезапно навлизат във вашия живот (може дори да са бивши любовници). За тези от вас, които вече са в щастлив брак, пълнолунието може да донесе новини за бременност или пък да започнете да обсъждате планове за деца с партньора ви.