Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

През целия септември Слънцето се движи през вашия дом, свързан с роднините, а волевият и емоционален Марс преминава през дома на семейството и жилището. Когато двете ян планети са в домовете на семейството, става очевидно, че нещата, които се случват във вашия дом, ще излязат на преден план. Първо, вие отново ще намерите общ език с роднините си, може да им отидете на гости или те да ви посетят, и второ, у дома може да имате конфликт с мъжка фигура, която ще се опита да прокара своите интереси. Възможно е също да има промени в дома поради ремонт.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

При вас, Раци, Юпитер ще бъде в дома на приятелите и плановете за бъдещето, което означава, че може да преосмислите отношенията в някакъв кръг от хора, да започнете да се държите по друг начин в работата или да се свържете със стар приятел. Може също така да преосмислите за какво харчите пари и да започнете да спестявате за нещо ново.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
За вас Раци, през този ден най-вероятно ще имате важен разговор с някой от вашите роднини.

На 29 септември има мощно пълнолуние в знака Овен, което ще се отрази на вашия дом на социален статус и цел в живота. Еха! Това събитие определено може напълно да пренапише живота ви, защото в небето ще се образува голям квадрат, който ще обхване основни точки от наталната карта. Може да почувствате, че сте на кръстопът и сега животът ви отвежда в нов свят. В този ден можете да решите да напуснете, да се разведете, да промените мястото си на живеене или дори да продадете стария си апартамент. Също така Марс е във вашия дом на недвижимите имоти и семейството, което означава, че ще има промяна в жилището ви, която коренно ще промени цялата ви съдба. Може да получите разрешение за пребиваване в друга държава или пък да решите да купите земя и след това да започнете да я обработвате.