Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

Венера, вашият управител, Везни, цял септември ще бъде в знак Лъв. Това означава, че ще преразгледате плановете си за бъдещето, както и отношенията с някои от приятелите си. В живота ви ще се върне човек, който напълно ще промени мечтите и надеждите ви. Вероятно това може да бъде както бивш партньор, така и някой стар приятел, с който сте изгубили връзка. Внимавайте за знаците!

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

При вас, Везни, Юпитер ще бъде в дома на семейното богатство и парите на партньора ви. Това означава, че може да започнете да преразглеждате съвместните разходи и всякакви големи инвестиции. Ако планирате да закупите апартамент или къща на ипотека, тогава през септември ще започнете да анализирате възможностите си.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
Вие, Везни, може да започнете тайна връзка с някого в този ден. Възможно е също да искате да обърнете повече внимание на здравето си и да преминете през профилактичен преглед или да си направите изследвания.

На 29 септември ще има мощно пълнолуние в знака Овен, което ще повлияе на вашия дом на взаимоотношенията. За тези от вас, които са обвързани, това означава, че ще бъде взето важно решение относно връзката ви. Може да решите да сключите брак или да се разделите. От друга страна, в работен план, може да получите повишение или да поискате такова от шефа си. Марс ще бъде във вашия знак, което означава, че ще вземете някакво решение на базата на правния кодекс.