На 09.03. в 20.00. часа вечерта Луната, която преминава през знака Дева, ще застане в точна опозиция със Слънцето в Риби. Ефектът от Пълнолунието ще се усеща най-силно на 09.03. и 10.03.

Много е важно през дните около Пълнолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или изясняваме взаимоотношенията си с друг човек. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни.
Дните около Пълнолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

През този период е възможно от една страна да усещаме силни вътрешни конфликти, например такива между емоциите и Егото си. От друга страна са възможни конфронтации със заобикалящите и трудно постигане на компромис по наболели въпроси.

Ще бъдем изключително чувствителни, състрадателни и сливащи се с околните (Слънце в Риби), от друга ще има част от нас, която да иска да запази автономност, рационалност и ред в мислите и действията си (Луна в Дева).
Важно е всеки от нас да се постарае да намери баланса първо в себе си, после със заобикалящите. Добре ще е в някои аспекти от своя живот да си позволим да бъдем по-крехки и раними, както и по-чувствителни и преживяващи, но също така е добре да не си позволим да загубим себе си в тези мощни чувства, които ще извират от нас и да не се оставим изцяло на емоциите си, понеже до голяма степен те ще объркват преценките ни.

Най-напрегнат ще бъде периодът за подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени конфликти или разправии с някого от обкръжението, които бързо ще отшумяват, стига да съумеят да не реагират първосигнално, ами да си оставят малко време за премисляне и преоценка.

Въздушните знаци Водолей и Везни ще получат важни съобщения или обаждания, на които не е добре да отговарят веднага с прибързано решение, ами да си дадат време за размисъл и анализ на ситуацията.

Земните знаци Телец и Козирог по всяка вероятност ще бъдат прекалено отнесени и разсеяни през периода. Някои от тях ще мечтаят за любим човек, докато други ще се отделят от социалните си ангажименти, за да се отдадат на някое тяхно хоби.

Огнените знаци Лъв и Овен е добре да внимават с рискованите действия и хазартните игри, както и с прекалената консумация на храна и напитки.

Водните знаци Рак и Скорпион не е изключено да имат финансови затруднения и нещо покрай тяхна сделка или проект да се обърка. Възможни са също така спорове с хора с различна от тяхната ценностна система, които да ги обезверят или объркат.