На 08.04. в 05.30. часа сутринта настъпва Пълнолуние в знака Везни. Тогава Луната застава в опозиция със Слънцето в Овен.

Поради тази причина от 07.04. до 09.04. е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната). До голяма степен ще усещаме този конфликт най-вече в близките ни връзки, интимното ни партньорство, служебните ни ангажименти, частния ни бизнес и контролът над ситуациите около нас, а именно сферите на влияние на знаците Везни и Овен.

В личен план не е изключено да усещаме силен дисбаланс между нещата, които искаме съзнателно от другия и тези, от които в действителност се нуждаем. За това е важно да сме изключително внимателни при общуването ни с любимия, да не нищим излишни подробности и да не преиграваме в изискванията си. В дните около Пълнолунието съществува рискът да сме свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме.

В професионален план е възможно да сме недоволни от досегашните си постижения или сътрудничество и да се спуснем да предприемаме стъпки за промяна, но е добре да използваме периода предимно за анализ и планиране, без да стартираме нови неща.

Най-напрегнати ще бъдат дните около Пълнолунието за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент и лични планети в тези знаци. Те ще са доста напрегнати и по всяка вероятност ще успеят да развалят отношенията си с близък до тях човек за не особено съществено нещо.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е добре да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Водните знаци Риби и Скорпион е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват.

Огнените знаци Стрелец и Лъв ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.

Земните знаци Телец и Дева е възможно да получат важни съобщения, които силно ще ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първосигнално, защото съществува риск от недоразумения.