Родителите на рекордните деветзнаци се радват, че най-накрая ще се завърнат у дома след 19 месеца, прекарани в клиника за интензивно лечение.

Майката Халима Сисе, на 27 г., и съпругът ѝ Абделкадер Арби, на 36 г., от Мали, са готови да се срещнат със семейството и приятелите си в столицата на страната Бамако, а след това ще се отправят към Тимбукту.

Това се случва след почти двегодишен престой в специализираната клиника Ain Borja в Казабланка, Мароко, след раждането на невръстните им деца през май 2021 г.

"Беше дълго чакане с много сълзи, но сега всички бебета са в добра форма и всички са щастливи, че ще се приберат у дома", каза близък приятел на семейството в Мали.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Happynaija (@happynaija)

 

"Те получават голяма подкрепа от малийското правителство и - дай Боже - сега ще се радват на прекрасен нов дом в Тимбукту. Той е специално проектиран за много голямо семейство и е оборудван с всичко необходимо. Децата укрепват с всеки изминал ден и наистина се разбират добре помежду си - те наистина са много сладки."

Петте момиченца и четирите момченца вече са рекордьори на Гинес за най-много деца, преживели едно раждане, и ще се присъединят към по-голямата си сестра Сода, която е на четири години - общо 10 деца.