Пъпките по лицето не са случайни, те ни показват какво се случва в организма ни.

 Пъпките по лицето обикновено говорят за проблеми с бъбреците и надбъбречните жлези. Вероятно страдате от безсъние, стрес и умора. Освен това, храненето ви не е здравословно и не спортувате. Лошият вид на кожата означава, че не полагате достатъчно грижи за организма отвътре.

Помислете за почивка. Заложете на храните, богати на витамин С. Консумирайте ежедневно плодове и зеленчуци. Не прекалявайте с тежкия грим, за да не запушвате порите и най-вече - спете достатъчно и пълноценно.

 

Когато ви излезе пъпка върху бузата

Пъпките по бузите говорят за проблеми с белите дробове. Намалете захарните изделия и млечните храни. Консумирайте повече сурови зеленчуци. Спрете да пушите, ако имате този навик, за да не натоварвате белите дробове. Не си позволявайте млечни храни повече от два пъти в седмицата. 

 

Когато ви излезе пъпка на носа

Пъпките в тази част на лицето говорят за проблеми със сърцето. Не е изключено да не осигурявате нужните на сърцето витамини от група В, както и белтъчини. Липсва ви движение, което е знак да започнете да спортувате. 

 

Когато ви излезе пъпка около устните

Това е сигнал за проблеми с храносмилателната система. Налага се да увеличите фибрите, за да подпомогнете изчистването на организма. Ще помогне и зеленият чай. Всеки ден консумирайте плодове и зеленчуци. 

 

Когато ви излезе пъпка по брадичката

В този случай вероятно става въпрос за хормонални нарушения. Не е изключено да злоупотребявате с кафето и алкохола. Осигурете си 8 часа сън и намалете кафето. Избягвайте конфликтите и силния стрес. Забавете темпото.