Вероятно вече сте запознати с концепцията за езика на любовта. Тя е въведена от брачния консултант и автор д-р Гари Чапман в книгата му от 1992 г. "5-те езика на любовта": Идеята на езиците на любовта е да се разбере, какво е необходимо на човека, за да се чувства обичан.

Работата е там, че това, което кара един човек да се чувства обичан, не е непременно същото за неговия съпруг или партньор. За това идват на помощ и езиците на любовта - за да разберем по-добре, както своята половинка, така и себе си.

Ето ги и тях: думи (комплименти,споделяне,комуникация), качествено прекарване на времето (време заедно), получаване на подаръци, физическо докосване (целувки, прегръдки, галене, държане за ръце и т.н.) и получаване на помощ.

Осъзнаването на собствения ви език на любовта и този на вашия партньор или потенциален партньор - може да бъде от решаващо значение за успеха на връзката ви. Но има и друг вид романтичен език, който може да помогне за разгорещяване на отношенията в спалнята.
Според експерти, познаването на езика на съблазняването може да подобри комуникацията между вас и партньора ви и да ви даде по-добра представа за това какво ви възбужда. Ето какво трябва да знаете за всеки от четирите езика на похотта.

Какво представлява езикът на съблазняването?

Докато езиците на любовта ни помагат да разберем как даваме и получаваме любов, езиците на съблазняването ни помагат да разберем как изпитваме възбуда. В общи линии езикът на похотта е всичко, което ви възбужда и което не ви възбужда.

Защо е важно да знаете своя?

Експертите обясняват, че познаването на езика на съблазняването може да помогне за повишаване на самосъзнанието ви в спалнята, да подобри комуникацията между вас и партньора ви и да ви даде по-добро разбиране за това какво ви възбужда и защо.

Въпреки че някои елементи на четирите езика на съблазняването: романтичен, хармоничен, свързан и първичен - са присъщи на сексуалността, много от тях не са. Това е така, защото възбудата се случва както в тялото, така и в ума. Когато разберете езика на похотта си, се научавате как да поискате от партньора си това, което желаете, по ефективен начин.

Кои са 4-те езика на съблазняването?

1. Романтичен

Не е изненадващо, че романтичният език на съблазняването е свързан с това да бъдеш ухажван. За тези хора създаването на настроение е от решаващо значение, тъй като демонстрира ниво на усилие, което ги кара да се чувстват желани и ценни. Помислете за домашно приготвена храна и вана, последвани от качествено време в спалнята.

Експертите още казват, че пътят към сърцето на романтика е чрез бележки и лични подаръци. Те също така обичат изненадите и словесната игра под формата на секси думи. Така че, ако си имате работа с романтик, не се колебайте да изпращате сладки и секси съобщения.

2. Хармоничен

Подобно на езика на любовта – „получаване на помощ“, този език се фокусира върху подкрепата и споделената отговорност. Или усещането, че сте в един отбор с партньора си. Хармоничният тип може да се затрудни да се възбуди, ако партньорът му пренебрегне домакински задължения или забрави да изпълни обещание.

Той ще се почувства готов за действие, ако се прибере вкъщи при чисти чинии, изкъпани деца и сгънато пране. Това не означава, че те буквално се възбуждат, когато чуят прахосмукачката. Желанието им се поражда от партньора, който облекчава товара им и споделя целите им.

3. Свързан

За свързаните типове е необходима силна емоционална връзка, за да се чувстват възбудени. При тях желанието е тясно свързано с чувството, че партньорът ги познава, разбира и са в безопасност. Любовта за една нощ и любовта от пръв поглед не са толкова привлекателни, колкото свързването чрез преживявания, интереси и емоционални нужди.

Способността да изразявате открито желанията, нуждите и интимните си предпочитания е най-възбуждащата за хората с този език на похотта. Логично за този типаж е да обича да поддържа връзка често през целия ден,за това секстинга би бил подходящ за възбуждането на неговото желание.

4. Първичен

В противоположния край на спектъра от свързания език на съблазняването се намира първичният. Хората с този език предпочитат страстта, вълнението и новостта, а силната физическа връзка е задължителна. Този тип може също така да се занимава с перверзии и фетиши, но не е задължително.

Едно от нещата, които са необходими, обаче, е физическият контакт, тъй като първичните типове се чувстват най-възбудени от докосването на тялото на партньора си. По принцип за доброто прекарване на времето не е необходима емоционална връзка, но тя би била едно идеално допълнение.