В тази статия ще ви разкажем в кой период можем да се осланяме на Юпитер и да очакваме успех и кога е нужно да бъдем изключително внимателни и защо.

Основните задачи на Юпитер са социално насърчаване, осигуряване на успех в бизнеса, помощ и подкрепа и духовно израстване. Планетата показва в каква област ви очаква успех и покровителство. Юпитер винаги носи движение напред, желание за изучаване на различни науки, откриване на нови земи, желание за напредък в работата и бизнеса. Планетата предразполага към просперитет и добри материални възможности. Юпитер е учител, гуру, ментор.

Ретроградният Юпитер е виновен за нестабилното положение в обществото. А и изразходваните време и усилия невинаги се отплащат и дават положителен резултат. Това може да доведе до безкрайно търсене на себе си и напразно очакване на признание от обществото. Неправилната оценка на вас самите, на вашите действия и вашата работа може да доведе до пълно разочарование от бъдещето ви и да събуди във вас желание да разчитате единствено на собствените си сили, но не и на късмет.

Периодът на ретрограден Юпитер се характеризира с това, че обкръжението ще се опитва да ви наложи своите стандарти и принципи. Възможно е да се запознаете с лъжеучител, който ще ви подведе и вкара в съмнителни духовни учения, от които после трудно ще се измъкнете. През този период не е желателно да предприемате далечни и екстремни пътувания. Най-добре да отидете на почивка на море. Кариерата ви може да влезе в застой, но не трябва да се тревожите прекалено. Всичко ще се нормализира, когато Юпитер  обърне своя ход напред. В сферата на обучението също може да има спънки, които се изразяват в конфликтни ситуации с преподавателския екип. При всички случаи трябва да бъдете особено внимателни през този период и да не се включвате в съмнителни проекти с модерно звучене.

Ретроградният Юпитер се случва рядко и продължава няколко месеца. През 2023-та той започва на 4 септември и продължава до 31 декември - общо 118 дни. През цялото време движението на Юпитер назад ще се извършва в знака Телец в 8-ми дом . Какво означава това?

"Враждебната" енергия на знака Телец може да накара хората да натрупат материално богатство и пари или неправилно да вложат своите пари и да ги прахосат, както и да не уважават другите хора. А това би довело до загуба на материални ценности и формиране на погрешни изводи. Наблюдава се постоянен стремеж към финансова стабилност. Желанието за богат и изискан начин на живот ще провокира у някои хора развитието на положителни качества като ефективност, целеустременост и планиране. А у други ще породи алчност, гордост и напомпано самочувствие. През този период силното желание за богатство може да крие капани. Може да пропуснете уникални възможности, само защото ще трябва да работите повече от преди. Но не забравяйте, че да мечтаете и да действате да две различни неща.

Юпитер в 8-ми дом търпи трансформация. Желанието за развитие ще бъде прието с ентусиазъм от обществото. Най-важното е да не станете алчни за промяна - колкото повече, толкова по-добре. Защото може да се окажете хванати в капана на собствения си интерес и да не сте готови да пожертвате нещо. През този период срещу Юпитер ще застане Плутон, което е предпоставка за съдебни спорове свързани с данъци и подялба на наследство.