На 05.03 Меркурий, планетата на комуникациите, мисълта и общуването, обръща своя ход и до 29.03 ще се движи ретроградно през знака Риби.

През този период преценката ни няма да е трезва и съществува риск от измама и объркване. Не ни се препоръчва да стартираме нови неща, да подписваме договори, да водим съдебни дела и да правим важни покупки.
Дните не са подходящи за медицински прегледи и изследвания, хирургически интервенции или стартиране на лечения.

По време на ретроградното движение на планетата е възможно да сме прекалено фиксирани в личния си мироглед, да губим гъвкавостта си и да ни е трудно обективно да преценяваме гледните точки на другите, което до голяма степен ще затруднява вземането на правилни решения. Заради това е важно да сме наистина внимателни и да не избързваме с действията и решенията си.
Много вероятно е също така да имаме объркване със средствата ни за комуникация и предвижване. За това е препоръчително да планираме нещата си по-рано и ако имаме важни ангажименти, да се презастраховаме, подготвяйки си резервен план.

Най-потърпевши от движението на планетата ще са подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни обърквания, хаос и неясноти по време на изпълнението на ежедневните задачи.

Не е изключено да се появят нови алтернативи и възможности както в личен, така и в професионален план, които не е изключено да са подвеждащи и е важно да останат нащрек, да са изключително внимателни и да не прибързват.

Огнените знаци Лъв и Овен е възможно да оставят работата си на заден план, преследвайки личните си цели. Във всеки случай е добре да се пазят от предателства сред колегите си, които не е изключено да използват пролуката от липсата или разконцентрираността им, за да реализират себе си или свой проект за сметка на техен.

Въздушните знаци Везни и Водолей е добре да останат здраво стъпили на земята през периода, понеже съществува риск да надскочат възможностите си и да започнат нещо, което в последствие ще им бъде трудно да завършат.

Земните знаци Телец и Козирог е възможно да се впуснат във финансови сделки с неясен произход и да инвестират парите си по не много уместен начин. Поради тази причина е добре да са изключително внимателни в тази насока и да се съветват със специалисти, както и с близки хора, които биха им спестили големи загуби в последствие.

Водните знаци Рак и Скорпион е добре да са умерени в действията си и да са склонни да премислят гледната точка на останалите, преди да реагират. Препоръчително е да не приемат всяко различие в мненията като фатална обида към тях, която да бъде преживявана и претегляна в съзнанието им дни наред.