Руска блогърка в Инстаграм понесе критики, след като се разплака пред феновете си и изрази своето притеснение за доходите си, застрашени заради забраната, която Владимир Путин наложи над западните социални медии в Русия.

Според статистиката на Мета, повече от 80 милиона потребители в Русия сега ще бъдат отрязани от Инстаграм, което оставя милиони инфлуенсъри без основния си доход.

НЕКСТА, медийна платформа, използвана да показва руския живот под деспотизма на Путин, сподели клип на руска бюти блогърка, която се разплака от спирането на Инстаграм.

Говорейки пред феновете във видео, предавано на живо в Telegram, тя изхлипа: „Мислите ли, че за мен, като инфлуенсър в Инстаграм, това е само източник на доходи?“

„За мен това е цял живот, това е душата. Това е нещото, с което се събуждам и заспивам вече пет години.”

За своето споделяне тя беше изправена пред яростни критики онлайн и беше обвинена, че се грижи повече за парите си, отколкото за „хиляди мъртви хора, включително нейните сънародници“.

В отговор на нейното видео, от НЕКСТА написаха: „Въобще не й пука за хилядите мъртви хора, включително нейните сънародници. Очевидно най-голямото й притеснение в момента е, че няма да може да публикува снимки на храна от ресторанти”.