Селена Гомес е звезда, която все по-често се сблъсква със злобни коментари относно външния си вид. Известната актриса и певица преживява промени в теглото си и при всяка публична изява става обект на множество ожесточени критики.

Наскоро 30-годишната звезда разкри пред феновете си, че колебанията и резките промени в теглото й се дължат на лекарствата, които приема заради болестта, от която страда, а именно лупуса. „Когато приемам лекарството, тялото ми задържа повече вода. И това е съвсем нормално. Когато спра да го пия може и да ме видите да отслабна."

"Искам да насърча всички, които се срамуват от това, през което преминават и никой не знае тяхната история, да спрат да го правят. Искам хората да знаят, че са красиви и прекрасни, въпреки това как изглеждат. Да, всички имаме дни, в които се чувстваме зле, но винаги бих избрала да съм здрава и да се грижа за себе си, отколкото да изглеждам като модел. Моите лекарства са важни за мен и вярвам, че ми помагат. Да, не съм модел и никога няма да бъда! Разбира се, че тези дами са прекрасни, но аз определено не съм от тях и не ме е срам!", заяви Селена в едно от последните видеа, които качи в един от профилите си. Мисля, че са красиви, но аз определено не съм такава“, казва Селена във видеото.

 

Припомняме, че през 2017 г. Селена претърпя бъбречна трансплантация.

Лупусът е хронично автоимунно заболяване, което възниква, когато имунната система атакува здрави тъкани и органи в тялото. Възпалението, причинено от лупус, може да доведе до проблеми със ставите, кожата, бъбреците, сърцето, белите дробове и нервната система.

Лупусът се диагностицира много трудно, тъй като при всеки случай се развива строго индивидуално и през повечето време признаците и симптомите показват други здравословни проблеми. Въпреки това се смята, че най-разпознаваемият признак на лупус е зачервяването под формата на пеперуда по бузите на лицето. Въпреки че няма лек за лупуса, той може да се контролира с подходящо лечение.