Свети Валентин наближава и романтиката във въздуха се усеща. Ето защо избрахме една бърза и наистина много лесна рецепта, с която да изненадате любимия човек за празника на влюбените.

Необходими продукти:

Ягоди - 500 гр
Натурален шоколад - 120 гр
Клечки за зъби

По желание:

Бял шоколад, кокосови пръчици или друг вид декорация за сладкиши

Начин на приготвяне:

1. Отстранете дръжките на ягодите.
2. Разрежете ягодите на половина.
3. От двете половинки образувайте сърца и ги забодете с клечка за зъби.

4. Разтопете шоколада на водна баня. Оставете настрана да се охлади за няколко минути.

5. Потапяйте ягодовите сърца в шоколада и ги поставете в тавичка, покрита с хартия за печене.

6. Оставете ги в хладилника за около час, за да може шоколада да се втвърди.
7. Преди да сервирате отстранете клечките за зъби.
8. По желание декорирайте с бял шоколад, кокосови пръчици или друг вид украса.