Дори само една снимка може да разкрие много за една двойка или за характерите на двамата партньори. А и не само това – езикът на тялото може да разкрие и бъдещето им като двойка. В това вярва д-р Лилиан Глас. Тя е автор на документален филм за езика на тялото и на бестселъра „Той казва, тя казва“.

Не е нужно да сте експерти като д-р Глас, за да разгадаете една двойка. С помощта на психолозите днес ще ви разкрием за какво точно трябва да гледате в снимките на влюбените.

1. Хванати за ръце

Ако и двамата партньори са обърнати един към друг и ръцете им са преплетени, това означа, че те искат да са по-близо един до друг. Хванатите ръцете показват дълбоката връзка между двамата. Ако забележите тези два признака заедно, можете да сте сигурни, че двамата имат много силна емоционална връзка.

2. Жестът „Той е мой“

Ръката, поставена на гърдите или корема на партньора, показва желанието за притежание. В повечето случаи жените използват този вид жест, а цялото им тяло казва „Той е мой“. Това е тънък намек към всички съперници, които могат да имат някакви намерения.

3. Взаимната любов

Ако тялото на жената е обърнато към партньора ѝ, това показва, че тя иска да е възможно най-близо до него. Мъжът пък е изправен до нея и е поставил ръка на кръста ѝ. Обърнете внимание на ръцете им и на това колко внимателно и нежно са поставени върху тялото на другия. Той не се опитва да я контролира, а тя не се съпротивлява срещу прегръдката му. Тази поза разкрива взаимна любов и хармонични сексуални отношения.

4. Силната връзка

Те отдавна са свикнали да правят всичко заедно. Познават се много добре и се чувстват комфортно в компанията на другия. Всичко това се подразбира от положението на телата им и най-вече от позицията на краката им, които са леко обърнати към другия. Преплетените ръце доказват, че двойката има силна и здрава емоционална връзка.

В такива двойки много често има лидер и последовател. Обикновено онзи, който поставя ръката си отгоре, доминира във връзката.

5. Собственикът

Когато един мъж здраво е хванал половинката си за предмишницата ѝ, това показва, че той се смята за неин собственик или господар. Той я „притежава“, показва я на останалите, контролира я и се опитва да я държи максимално близо до себе си. На нея дали това ѝ харесва? Разбира се, че не. Ако забелязвате бедрото ѝ е обърнато навън, а не навътре към партньора ѝ, освен това е преплела ръце пред себе си. Определено не ѝ е комфортно.

6. Ние мислим еднакво... в леглото

Всички сте виждали снимки, на които жената седи в скута на партньора си. Това е най-сигурният признак за бурен сексуален живот. Освен това може да означава, че жената е зависима от мъжа, но не защото той я манипулира, а защото тя така иска. Отпуснатите ръце и приближените глави показват, че двамата мислят еднакво и си имат доверие.

7. Кой е шефът?

Прибраните ръце в джобовете почти винаги показват притеснение. Ако мъжът е прибрал ръцете си, това означава, че той не е лидерът във връзката. Освен това обърнете внимание на жената – тя е застанала пред мъжа и се усмихва. Краката ѝ са разположени така, че да заемат повече място. Цялото ѝ тяло излъчва увереност и ни показва, че тя е шефът.

8. Популярните

Хората, които обичат светлините на прожекторите, много често заемат тази поза, която излъчва увереност. Мъжът здраво е хванал половинката си, а тя знае как да застане, за да изглежда страхотно. Тази поза може да показва две неща: първо, двамата са заедно отскоро, или второ - на двамата не им липсва самочувствие и обичат да афишират връзката си. Което и да е от двете – те са създадени един за друг.

9. Привързаност

Ако тя е сложила ръката си на рамото му, а той е поставил неговата на кръста ѝ (или пък обратното), това означава, че двамата са много привързани един към друг. Те са равни в своя съюз – при тях няма лидер, няма последовател, те живеят в пълна хармония. Вероятно двамата са от дълго време заедно и знаят, че могат винаги да разчитат на другия. 

10. Фукащите се

Много често мъжът поставя ръката си по-надолу от кръста на половинката му. Първоначално можем да си помислим, че този жест има сексуален подтекст, но всъщност психолозите разкриват, че жестът показва нуждата на мъжа да бъде закрилник и ясно да го покаже на останалите. С този жест той казва „Тя принадлежи на мен и двамата сме много близки“.

11. Грижовният

Както казахме, с предишния жест мъжа иска да демонстрира как бди на своята половинка и не би позволил на никого да я нарани или дори да се приближи. Когато мъжът постави ръката си на раменете на своята половинка, това също показва, че се чувства като неин закрилник, но освен това е много мил и грижовен. Не е обсебен от идеята да я притежава, а искрено се интересува от нея. При такава поза двамата трябва да вървят в един ритъм, което показва, че са фокусирани само един върху друг и изобщо не се интересуват от света около тях. Такава поза показва, че връзката им е балансирана и двамата се разбират добре.

12. Закрилникът

Позата, в която жената е хванала под ръка половинката си, е истинска класика. Жестът показва, че тя му се доверя, има нужда от него и се чувства сигурна и защитена. Обикновено при тази поза мъжът стои пред жената, което показва, че той доминира във връзката им и на него може да се разчита.

13. Мъжкарят

Когато един мъж (а понякога и жена) постави краката си по този начин, той демонстрира увереност. Властните и силни хора, които умеят да взимат решения, често заемат тази поза. Обикновено те не се вслушват в мнението на партньора си и то няма особено значение за тях.

След като ви разкрихме някои от наблюденията на д-р Глас, е време да се разгледаме няколко реални примера:

Бракът между Доналд Тръмп и Марла Мейпълс продължи само 6 години, но беше изпълнен с много страст, любов и взаимна грижа. Техните многобройни снимки показват взаимно доверие и дълбока привързаност. Двойката се разведе през 1999 г. и вероятно разликата във възрастта е оказала влияние.

Джони Деп и бившата му половинка Ванеса Паради бяха заедно 14 години. Забележете как двамата са обърнати един към друг, а ръцете им са преплетени. Тяхната поза показва дълбоки чувства и грижа към другия. За съжаление, бракът им приключи, защото Деп изневери на Ванеса с Амбър Хърд. Въпреки че са разведени, двамата си остават добри приятели

През 2005 г. Тръмп се ожени за Мелания и личният им живот се превърна в медийна сензация. Въпреки това експертите смятат, че позите им изглеждат изкуствени и заучени. На много снимки Мелания изглежда напрегната, а Доналд използва жестове, които показват собственическо чувство. Днес много рядко ще ги видите да се държат за ръце, често Мелания отблъсква ръката на Доналд.

Много скоро след развода му, Джони Деп се ожени за Амбър Хърд, но веднага можете да забележите разликата с предишната му връзка. Между Джони и Амбър има доста празно пространство, а докосванията им изглеждат изкуствени и неискрени. Връзката им изглежда по-повърхностна. Нищо чудно, че двамата се разделят след една година.

Както стана ясно, много често езикът на тялото може да говори по-ясно от всякакви думи. Откривате ли се на някоя от тези снимки? Може би е време да разгледате вашите снимки и да видите към кои пози прибягвате най-често, за да видите какво разкриват те за връзката ви.