Живеем в странни времена, когато един онлайн статус може да е по-важен от това, което се случва в реалния свят. Оценяваме живота на хората по снимките им във Фейсбук и какви статуси си слагат на профила, но тези постове лесно могат да ни подведат.

В социалните мрежи често виждаме двойки, които искат да се похвалят на света, че са открили човека за себе си (дори връзката им да не върви толкова идеално). В тези публикации няма нищо лошо, но когато станат десетки, а всеки втори пост съдържа снимка на двамата с прочувствен хаштаг като #love и #happy, можем да заключим, че... нещо не е наред с идеалната им любов и те не са толкова доволни. Защото истината е, че щастливите двойки не публикуват всяка част от живота си онлайн. Ето ги и причините за това:

Когато хората са щастливо влюбени, те живеят за мига

Ако всичко върви добре в личния ти живот, вероятно няма да искаш да хабиш времето си с писане на постове онлайн само за да докажеш на другите, че всичко при теб върви добре. Не че щастливите хора никога не публикуват, но не го правят постоянно, защото предпочитат да се наслаждават на живота и нямат нужда от чуждото одобрение или възхищение.

Двойките, които парадират с връзката си онлайн, не печелят нищо от това

Ако разкриваш всеки детайл от връзката си онлайн и всеки проблем става публичен, нищо няма да спечелиш, защото това не е ефективен начин да се справиш с конфликтите. Социалните мрежи дори могат да усложнят връзката ти.

Истинското щастие произлиза от самата връзка

Ако си истински щастлива, нямаш нужда да показваш на света доказателства. Истинска радост ти носи човека до теб, а не лайковете под снимките, които показват „радостта” ти.

Влюбените нямат нужда да доказват любовта си

Хората, които са наистина щастливи във връзката си, не се интересуват от чуждото мнение. Те не се нуждаят от затвърждаване на връзката им, не искат да накарат другите хора да завиждат, за да се почувстват по-добре. Те нямат нужда от „перфектни” и нагласени снимки, за да се почувстват значими.

И най-важното...

Според проучванията хората, които не използват социалните мрежи, са по-щастливи от тези, които ги ползват, защото не се сравняват непрекъснато с колегите и приятелите си. Много често забравяме, че това, което наистина има значение, е реалният живот - взаимоотношенията  с любимите ни, с приятелите и семейството ни, истинските изживявания и нашите реални чувства... Това, което не е важно, няма общо с тях и популярността ти в социалните мрежи.