X

Ще се изненадате какво разкриват пръстовите ви отпечатъци за вас

от в 15:10 на 26.02.2016 в Свободно време | Интересно


Ще се изненадате какво разкриват пръстовите ви отпечатъци за вас

Ще се изненадате какво разкриват пръстовите ви отпечатъци за вас

Има наука, която изследва пръстовите отпечатъци, наречена дерматоглифика. Тя ни помага да разберем как шаблоните на нашите отпечатъци влияят на характера и поведението ни.

Дали е вярно? Вижте сами:

Примки

Примките са най-често срещания шаблон при европейците. Той отговаря на спокоен и балансиран характер. Хората с подобни отпечатъци са винаги съпричастни и се опитват да помогнат на околните, а също така бързо завързват приятелства. Макар и да са много прилежни и отговорни, рядко поемат инициативата.

Основният източник на информация и чувства за тези хора са взаимоотношенията с другите. Те са емоционално предсказуеми и сърдечни и често се радват на отлично здраве, макар и често да боледуват като деца.
Характерът на човек с шаблон "примки" винаги е оптимистичен. Те мразят досадната работа, която не им е интересна. Ако имате примки на пръстите си, значи имате силно въображение и сте мечтател.

Вълнообразни

Хората с този тип шаблон са енергични и уверени. Можете да видите самочувствието им във всичко - тяхната поза, маниери, движения, походка. Понякога то граничи с инат, не можете да ги накарате да променят мнението си и да признаят, че са се заблудили – всяко решение, което взимат е последно за тях.

Реалистичното мислене е доминиращо при тях. Тези хора трудно се адаптират към променливата обстановка и не могат да се вслушват в мненията на околните. Събират впечатленията си най-вече от собствените си дейности, макар и понякога да предпочитат да използват други хора, за да постигнат целите си.

Характерът на тези хора е холеричен. Те оценяват изкуството и музиката и имат експресивен или дори артистичен език на тялото. Те трябва да са заети с нещо, когато имат проблеми. Другите не бива да очакват от тях да са мекушави, но са изключително лоялни и никога не биха предали приятелите си.

Спираловидни

Хората със спираловидни дъги на пръстите си са сприхави, но не се гневят. Те са родени таланти, учат се бързо и са винаги готови да анализират това, което виждат. Често се захващат с няколко работи едновременно и ги зарязват по средата, защото са изгубили интерес.

Тези хора се палят лесно и са нестабилни, затова са и непредсказуеми и често крият истинските си чувства и мисли. Често търсят утеха и се самоанализират. Понякога се чувстват недоволни от себе си и се съмняват във всекиго и всичко. Източникът им на впечатления е вътре в тях, а получават информация от книгите.

Техният личностен тип е флегматичен. Речта на такъв човек е безизразна, тиха и сравнително бавна. Ако човек има завъртулки и на двата си показалеца, той е роден мислител. Такива хора са добри в програмирането, правото и изследователската дейност.

В обобщение може да се каже, че хората със спираловидни линии на пръстите си имат сложен и комплексен характер и понякога самите те не знаят на какво са способни.Теми   интересно | отпечатък | пръсти

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.