Лятото е в разгара си и днес ще ти представим една рецепта с морски дарове, като в случая сме се спрели на скариди. Не се притеснявай за ризотото от карфиол – може да го направиш с помощта на кухненски робот, като просто натрошиш карфиола. Не прекалявай, за да не се превърне в пюре. А ето как да си приготвиш тази рецепта:
Необходими продукти:
- 5 с. л. сусамово олио
- 280 гр. средно големи скариди, обелени и изчистени
- 5 големи яйца
- 1 чаша нарязан зелен лук
- 450 гр. прясно или замразено ризото от карфиол
- 1/2 ч. л. смлян черен пипер
- 1/4 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Загрей 1 ½ ч. л. сусамово олио в голям незалепващ тиган на средна температура. Добави скаридите и ги готви около 3 минути, след което ги махни от огъня. След това загрей 1 ½ ч. л. олио, добави яйцата и ги готви 2 минути, като ги разбъркаш. Сгъни ги наполовина и ги махни от огъня. След като се охладят, ги нарежи на много малки парчета. Загрей оставащите 2 с. л. олио на средна температура, добави 3/4 чаша зелен лук и карфиол и готви 5 минути без да разбъркваш или докато не придобият кафяв цвят. Накрая добави скаридите, яйцата, черния пипер и солта и поръси с останалия 1/4 чаша зелен лук.
Лесно, нали?